Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Sütőtök-krémleves

2016. augusztus 22. - farappa

Bocs, hogy most nem leszek eredeti! Ezt a receptet Chili&Vanilia cuccai közül schmitteltem még évekkel ezelőtt, és azóta is rendszeresen megjelenik az asztalon. Ez az egyik legjobb dolog, ami sütőtökkel történhet, ezért megéri terjeszteni — nem aratok babérokat, inkább tiszteletből teszem ide. 

Az alábbiakban azt írom le, ahogy én készítem el, és ez nem sokban fog különbözni az eredetitől, de mégiscsak gáz lenne egyben bemásolni ide a receptet. Készítsétek el és hallgassatok mellé valami pörgőset!

 

Hozzávalók: felkockázott hagyma, só, kakukkfű, egy kanál méz, sült sütőtök, egy krumpli és egy alma meghámozva és kockára vágva, bors, szerecsendió, tejszín. Levesbetétnek pirított tökmag vagy napraforgómag.

Elkészítés: Pirítsd meg a hagymát olajon, közben dobd bele a sót és a kakukkfüvet, majd mielőtt teljesen átsülne, keverj el benne egy kanál mézet is. Öntsd fel vízzel és dobáld bele a kockára vágott krumplit és almát. Amikor ezek megfőttek, főzd bele a sütőtököt is. Nyersen is lehet, de akkor még sokáig kell főzni. Ha előre megsütöd a tököt, akkor elég csak összebuggyantani az egészet.

Miután hűlt egy kicsit és összeturmixoltad, keverj bele tejszínt, egy kis borsot és reszelt (vagy őrölt) szerecsendiót. Ízlés szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr244142646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása