Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Konfitált csirkecomb

2016. július 11. - farappa

 

Hallgass valami olyasmit, ami megnyugtat és lecsendesít. Nekem ilyen a Dead Can Dance, bár ezt jobb lenne nem nagydobra vernem, mert a haverok szerint már így is kezdek nagyon elmenni a punkzenétől.

 

 

Hozzávalók: zsír, csirkecomb, fokhagyma

Elkészítés: A konfitálás a legegyszerűbb sütési módok közé tartozik. Ha jól tudom, francia eredetű a dolog, de nálunk is eléggé elterjedt ahhoz, hogy a konyhában forgolódó emberek többsége sejtse, miről van szó.

A csirkecombokat és a megpucolt fokhagymagerezdeket süsd fél óráig annyi zsírban, amennyi teljesen ellepi őket, és olyan hőfokon, amitől a zsír nem pezseg vagy forr, csak gyöngyöz. A fokhagymát óvatosan vedd ki, mert krémesre-puhára-édesre sül. Ha szeretnéd, hogy a bőre ropogósabb legyen, akkor a zsírból kivéve a csirkecombot még körbepiríthatod egy kicsit serpenyőben.

Ahogyan a képen is látható, marha egyszerűen tálalom. Kovászolt vagy házikenyér és savanyú káposzta. Ennyi. Felesleges bonyolítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr813480190

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gesztenyével töltött pulyka recept 2011.12.23. 16:03:14

Recept elkészítési módja: A megtisztított pulykát kívül-belül besózzuk, hasüregét bedörzsöljük majoránnával. Hagyjuk egy órát á
süti beállítások módosítása