GasztroPunk - Utolsó kommentek
blfr2@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c33625404
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2017-08-21T19:40:22+02:00
2017-08-21T19:40:22+02:00
sztewe
http://blog.hu/user/43460
Ízetlen felpuffasztott egészségtelen hulladék, gyűlölöm őket.<br /><br />
Egyszer mentem egy haverral városban és kérdezte hogy fagyizunk? mikor elmentünk egy ilyen mellett. Mondom igen de nem itt.<br />
Kiscsaj meghallotta és kiszólt de miért?<br /><br />
Mondom ezért.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c33618532
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2017-08-20T14:37:55+02:00
2017-08-20T14:37:55+02:00
Anikó Darvas
http://blog.hu/user/928933
Tudom,hogy az utcán néha jól esik a fagylalt,de ha igazán jót szeretnél,akkor dobozos,és hátul megnézve az összetevők.Nem elől a név,vagy a szép kép! Hanem az ÖSSZETEVŐK!!!!! Ennyi.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c33614104
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2017-08-19T17:31:12+02:00
2017-08-19T17:31:12+02:00
highand
http://blog.hu/user/863623
Aki engem ismer, az tudja hogy én egy visszafogott stílusú ember vagyok. De a fenti cikk írójának azt kell üzennem, hogy jobb lett volna, ha nem teszi közzé a véleményét. Én elhiszem, hogy némely fagylatban több az emulgeátor, színezőanyag, segédanyag, stb, mint ami még nem lenne káros.<br /><br />
De.<br /><br />
Hitelesebb lett volna a cikk, ha a kamufagylaltok felsorolását a Lidl, Tesco, Aldi, Auchan, stb árúházak hűtőiben található elképesztő fagylaltnak nevezett izékkel kezdte volna. Fagylatok, amelyek még plusz 15 fokban sem olvadnak el. Fagylaltok, amelyek meggyújthatóak és bizony elégnek.<br /><br />
Én értem, hogy az évi 3 hónapon át keményen dolgozó idénycukrászok nagyobb hajón szeretnék tölteni a telet, de a minden bizonyítást nélkülöző rágalmazó újságírás ne legyen ennek eszköze. Még akkor sem, ha minden betű igaznak bizonyulna.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c32647141
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2017-03-16T09:01:05+01:00
2017-03-16T09:01:05+01:00
Tenka
http://blog.hu/user/543169
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30934794" class="reply_nick_68114" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30934794 );">@BéLóg</a>: Nekem is kb ez jutott eszembe. "Azt tanácsolom, válassz olyan fagylaltozót, ahol beszélhetsz a fagyissal". Elképzelem a beszélgetést. <br />
- Figyelj, te fagyis, ugye neked normális, természetes alapaanyagokból készült fagyid van?<br />
- Persze, kedves uram, csak azt használunk!<br />
- Biztos, fagyis? <br />
- Erre mérget is vehet. <br /><br />
Vagy el tudod képzelni az ellentetjét? Hogy elmeséli, milyen szar szintetikus krémet árul? <br />
Konkrétumokat, légyszi. Ahogy BéLóg is írta: miről ismerhető fel a JÓ fagyi? Különben pánikkeltés az egész.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c32060117
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2017-01-01T10:41:25+01:00
2017-01-01T10:41:25+01:00
Legelő Őse
http://blog.hu/user/128127
Budapesten azért lehet ismerni azt a pár fagyizót ahol érdemes fagyit enni. Máshol eszembe sem jut, még kipróbáláni sem, mert rettenetes korábbi tapasztalataim voltak. <br />
Ugyanez igaz egy másik jelenségre, az albán pékségekre is, ahol hatalmasra felfújt, édes és elképesztő minőségű termékeket lehet kapni szerte az országban. Borzalom.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30965704
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-10T13:15:23+02:00
2016-08-10T13:15:23+02:00
prukker
http://blog.hu/user/202444
Ez kicsit kamuszagú,hiszen az ilyen-olyan habosító, állományjavító anyagok sokkal drágábbak,mintha megcsinálná valaki a normál recept alapján a fagyit.<br /><br />
Simán, mindenféle adalék nélkül(kivéve citromsav) tejből, hagyományos módon készült fagyi egy gombóc önköltségi ára, 18 Ft. TIZENNYOLC forint<br />
Ezen mit hamisítsanak már tovább? :)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30961338
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-09T18:53:51+02:00
2016-08-09T18:53:51+02:00
cmp
http://blog.hu/user/1157320
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30932806" class="reply_nick_900327" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30932806 );">@Vili Doli</a>: a nevezett termék jégkrém, főleg az alapanyagok terén van különbség a fagyi és a jégkrém között. Jégkrém esetében a 100%-os térfogatnövekedés is általános (fordítsd meg a dobozt: 1000 ml.= 500-550 gr), ez a nagy mennyiségben használt növényi zsír eredménye. Biztonságosnak biztonságos a szigorú iparági standardok miatt, a kategóriájában a jobb minőségűek közé tartozik, de nem fagyi.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30956456
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-09T00:55:29+02:00
2016-08-09T00:55:29+02:00
hirvi
http://blog.hu/user/486578
Albán fagyimaffia? Komolyan? Öcsém. Most nekem ne magyarázza senki, hogy a magyar az szent, nem csal, nem babrál az élelmiszerrel sosem. Hogy nincsenek magyar suttyók, akik eladnak neked mindenféle francot, drága pénzen, élelmiszer álnéven. Mert majd, ha a Balatonon 300 forintért árulja a diáklány a hupikék 3 dekáját, akkor majd pont azt fogom hinni, hogy ez tuti tejszínből készül meg áfonyából. Ha már egyszer ilyen drága. Na, persze. Az ár az marhára nem tényező, mert - főleg a magyarok - szeretik okosba megcsinálni a dolgokat. lásd éttermek: ecet és a kirántott hús barátsága... ugye-ugye. Az albán sem szent, meg a magyar se. Hamisítják a fagyit? Mit NEM hamisítanak? Azt mondjuk én is szeretném tudni, hogy ránézésre miből kéne nekem megmondanom, hogy porból és vízből vagy tejszínből csinálják-e a fagylaltot? Hívjam a NéBiH-t a fagyizóba, hogy ugyan ellenőrizzenek már egy kicsit, vagy mi? Nyilván az íze sok mindent elárul: ha műanyag ízű, mintha az 50 forintos 2 literes "gyümölcsízű levet" kortyolgatnád a helyi suttyó boltból, akkor gyanús, hogy nem igazi gyümölcsből készült. Hasonló a helyzet a vaníliával, csokival stb. Azt azért érezni rajta, ha erősen kispórolták az anyagokat és csak cukorral próbálják helyettesíteni. Nálunk van albán fagyis meg magyar fagyis. Az albán fagyis 90 forintért árulja ugyanazt, amit a magyar fagyis 180-ért. Mindkettőnek ugyanolyan műanyag íze van, ha gyümölcsfagyit veszel. mindkettő tart neonkék csodát valami fantázianévvel, stb. Na, itt ki a nagyobb csaló vajon? A magyar, aki már megengedheti magának, hogy drágán adja a silányat, vagy az albán, aki még csak most nyitott? Maffia? Ugyan! Az egész élelmiszerbiznisz egy nagy átverés, mivel ha rendesen csinálod nem lehet meggazdagodni belőle egyik napról a másikra, de a sok vállalkozó egy nyár alatt akarja megkeresni az új házra valót, egyről a háromra akar jutni, hopp. Eszükbe sem jut, hogy egy befektetés kemény munkával, és hosszú idő alatt térül meg, nem két hónap alatt. Persze, etetnie kell a családot, értem én, de ha nincs elég pénze, akkor minek vág bele? <br />
A cikkel kapcsolatban, pedig én is nehezményezem, hogy semmi veleje nincs. Írunk arról, hogy van fagylalthamisítás (ezt eddig is tudtuk, mert ez nagyon régóta virágzik Magyarországon) és semmi alátámasztás: hol tapasztalta a blogger ezt a jelenséget, miből jött rá, hogy silány a fagyi és honnan kellene egyszerű halandónak megtudni, hogy mikor miből van a krémes csoda. Beszéljek a fagyissal? Komolyan? Ez az üdvözítő megoldás? Mert olyat még nem hallott, hogy egy fagyizóban sokszor csak alkalmazottak dolgoznak, aki csak eladja a kész terméket, gőze sincs az eredetéről? Esetleg, hogy valaki kamuzik a fagyit illetően? Én azt mondom: döntő az íz: ha műanyag ízű, vagy egyforma mindegyik íz a csoki ugyanolyan semmilyen, mint a pisztácia, ha nagyon élénk a színe, ha túl édes vagy kellemetlen mellék és utóízt hagy a szádban, akkor az silány fagyi, többet ne vegyél. De ezt nyilván csak akkor tudod kideríteni, ha már megkóstoltad. (A színt leszámítva). Az igazi gyümölcsből készült fagyi színe pasztell, nem világít a sötétben és a holdról sem látszik. Igazi gyümölcsből készült fagyinak nem adnak fantázia nevet, mint epres ez meg az vagy joghurtos bigyó, mert az eper és kész. Ha nem az, rájuk hívhatod a fogyasztóvédelmet, mert megtévesztették a vásárlót. Jó támpont lehet, hogy az igazi gyümölcsfagyiban gyakran vannak apró magok, ha olyan gyümölcsről van szó: pl eper. Illetve az sem egy utolsó, ha a boltban nagybetűkkel ki írják, hogy a termékek tejet és tejszínt tartalmaznak ezért laktózérzékenyeknek nem ajánlják. (Mert ugye ELMÉLETILEG fel kellene tüntetni az allergéneket még egy cukrászda pultja mellett is) Ezek hasznosak lehetnek, de 100 százalékos garancia nincs. Az is lehet, hogy a fagyi finom, még sem minőségi. De ha neked ízlik, akkor miért ne vennéd meg? Alapszabály viszont: csak azért sose vegyél fagyit, mert olcsó. A garasosak mindig ráfizetnek a végén, vagy így, vagy úgy.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30949250
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-07T22:55:52+02:00
2016-08-07T22:55:52+02:00
Wonderbug
http://blog.hu/user/1015926
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30948508" class="reply_nick_1156828" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30948508 );">@Barna.Medve</a>: Koszonom a hozzaszolasat. En Miskolcon elek itt is vannak mar alban fagyizok. Nagyon finom a fagylaltjuk feltunoen sokan jarnak hozzajuk. Ezert a nagy tamadas. Mert a tobbi fagyis a foutcan eddig egyeduralkodo volt. Most mar nem... En a ket szememmel lattam amikor kb 12 karton tejet toltak be a boltjukba...... Tobbszor voltak naluk adoellenorok, mert sajnos itt Magyarorszagon meg mindig divat a masikkal valo kitolas a feljelentgetes....... Es ugye most itt a kulfoldieket nagyon nem szeretik.........
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30948508
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-07T21:16:40+02:00
2016-08-07T21:16:40+02:00
Barna.Medve
http://blog.hu/user/1156828
Az imént regisztráltam, mert már a második cikket olvasom, amely az “albán fagylaltmaffiát” emlegeti. <br />
Az albánoknál tradíciója van a fagylaltkészítésnek. Mióta az eszemet tudom (majd hatvan éve), nálunk, Vajdaságban a fagyisok albánok, esetleg törökök voltak. A magyar cukrászdák mellett, ahol szintén lehetett fagyit kapni, jól megfértek a fagylaltos bódéik. Nyáron biciklivel járták az utcákat, folyamatosan rázva a kis csengettyűt a kormányon, mi gyerekek pedig az aprópénzt szorongatva a markunkban, rohantunk eléjük. Folyamatosan uralják a hazai piacot, és most betörtek Magyarországra is. Lehet, hogy egyesek már “modernizálták” magukat, de itt még tejből, tojásból készítik a fagyit, a helyi termelőktől vásárolják a málnát és a földiepret. Valószínűleg komoly konkurenciát jelentenek, máskülönben nem igyekeznének ennyire lejáratni őket.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30946938
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-07T18:11:44+02:00
2016-08-07T18:11:44+02:00
Wonderbug
http://blog.hu/user/1015926
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30936860" class="reply_nick_983928" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30936860 );">@Szekely Istvan</a>: Gyumolcsjoghurt? Nezd meg mi van benne es hany szazalek "valodi" gyumolcsot tartalmaz.....
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30946912
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-07T18:08:17+02:00
2016-08-07T18:08:17+02:00
Wonderbug
http://blog.hu/user/1015926
Nem tudom te honnan szeded az ertesuleseidet de en meg a sajat ket szememmel lattam amikor tobb karton tejet szallitottak az egyik ilyen altalad szidott fagyizoba......
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30944394
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-07T12:40:48+02:00
2016-08-07T12:40:48+02:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30941980" class="reply_nick_315961" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30941980 );">@Lővenbrau</a>: az sem segít....fasznak se kell ez a sok műanyag hideg szar...nyaljátok..:)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30944144
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-07T12:04:41+02:00
2016-08-07T12:04:41+02:00
Treff Bubi
http://blog.hu/user/1121390
Jó az otthoni fagyi, de ha az utcán megkívánsz egyet, akkor nem viheted mindig magaddal.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30943980
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-07T11:31:56+02:00
2016-08-07T11:31:56+02:00
fgyuri77
http://blog.hu/user/1131150
+
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30941998
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T23:19:14+02:00
2016-08-06T23:19:14+02:00
Lővenbrau
http://blog.hu/user/315961
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30935934" class="reply_nick_1098970" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30935934 );">@orbitalpiktor</a>: A tehén is ott lesz ? Meg a felhasznált gyümölcsök BIO voltát igazoló okirat, vagy ha nem bio, akkor permetezési napló + származási igazolás ? :-)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30941980
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T23:16:50+02:00
2016-08-06T23:16:50+02:00
Lővenbrau
http://blog.hu/user/315961
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30932336" class="reply_nick_222511" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30932336 );">@Burgermeister</a>: Reggeli fogmosás sokat lendíthet az ízérzékelésen... :-)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30941968
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T23:14:45+02:00
2016-08-06T23:14:45+02:00
Lővenbrau
http://blog.hu/user/315961
Amúgy is..: Porból lettél, porrá leszel... :)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30941960
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T23:13:40+02:00
2016-08-06T23:13:40+02:00
Lővenbrau
http://blog.hu/user/315961
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30941906" class="reply_nick_68114" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30941906 );">@BéLóg</a>: Na, ez így igaz.. :-)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30941906
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T23:07:26+02:00
2016-08-06T23:07:26+02:00
BéLóg
http://blog.hu/user/68114
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30936522" class="reply_nick_21236" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30936522 );">@GMS</a>: Istenem, komolyan!<br />
HA tehát valaki q****va drágán árul egy fagyit ami PORBÓL van, akkor én már AZONNAL tudni fogom hogy az jó, ugye?<br />
továbbra sem tudom, honnan kellene nekem LAIKUSNAK tudnom, ha a fagyi szar MIELŐTT megveszem.<br />
Viszont utána, ha ízlett, őszintén, kit érdekel hogy porból van -- ESETLEG?<br />
Szóval a véleményem fenntartom.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30941856
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T23:01:00+02:00
2016-08-06T23:01:00+02:00
Lővenbrau
http://blog.hu/user/315961
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30936860" class="reply_nick_983928" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30936860 );">@Szekely Istvan</a>: Barátom 10-15 között csak olyat tudsz venni amit beteszel a mélyhűtőbe, aztán abban próbálod jegesíteni a matériát. Ami fagyaszt, meg kever, az kb száz és az se száz százalékos.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30941838
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T22:57:45+02:00
2016-08-06T22:57:45+02:00
Lővenbrau
http://blog.hu/user/315961
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30934960" class="reply_nick_633417" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30934960 );">@Larry Silverstein</a>: Dehogy drága, most esett be nálam egy az ablakon. Mennyiért vennéd meg.. :-)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30941816
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T22:55:10+02:00
2016-08-06T22:55:10+02:00
napkelet
http://blog.hu/user/907367
Székely István, nagy dobozos gyümölcs joghurt (amiben jócskán van gyümölcs) - ugyanabból az anyagból készül, mint a fagyi, amit helyettesíteni kívánsz.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30941456
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T21:50:52+02:00
2016-08-06T21:50:52+02:00
Petya1977
http://blog.hu/user/386732
Fagyiporokban is van minőségi..nagyon finom és tele van gyümölccsel.<br />
Az albánok nem tudom miből csinálják, de olyan nagyon olcsón nem lehet kihozni.<br /><br />
Szekely István, elég gagyi lehet ha 1 óra alatt készít el 6-8 gombócra valót...nagy dobozos gyümölcs joghurt 600 Ft, 30%-os habtejszín kb. 250 Ft, + gyömülcs hozzá pl eper kb 100 ft.....950 ft...cukor stb...nincs is benne, amivel rögtön 1000 Ft fölé megy fagyisnál ez a írt 6-8 gombóc(minőségi 200 Ft.-os esetén) 1200-1600 Ft...semmiképp sem kerül a negyedébe, inkább a 3/4.-ébe ha utánaszámolok....+ ha a fagyisnál egyéb költségeket is számolunk...munkabér, üzlethelyiség járulékos költségei, alkalmazottak, ha utcán árul benzinköltség, tárolás fagyasztás költsége...stb, nem is olyan sok..
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30936860
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T07:32:25+02:00
2016-08-06T07:32:25+02:00
Szekely Istvan
http://blog.hu/user/983928
10-15ezer közt már lehet kapni elég jó fagylaltgépeket, én már évek óta csak itthon készítettet eszem.A legegyszerűbb és finomabb pld egy nagy dobozos gyümölcs joghurt (amiben jócskán van gyümölcs) és 2 dl 30%-os habtejszín beleöntve!!Kb 1 óra alatt kész olyan 6-8 gombócra való, de ha csak teleszórja az ember pld eperrel, tejszínnel és pár kanál cukorral akkor is fenséges, és kb negyed árban van mint a fagyisnál!!
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30936522
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-06T00:15:21+02:00
2016-08-06T00:15:21+02:00
GMS
http://blog.hu/user/21236
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30934794" class="reply_nick_68114" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30934794 );">@BéLóg</a>: allati egyszeru. A jo fagyi draga, mert a tejszin, gyumolcs dragabb, mint a por. Fillerekbol csak szart lehet adni. Plusz a jo fagyit nem kell minden szarral optikailag tubozni (ld. borzalmas csokiontet, egyeb szines nyakok, fagyasztott gyumolcs es kb minden, amit egyebkent meg nem ennek), szimplan azert mert jo es igy is eladja magat. Az igazan jo cukraszdak cukormentes valtozatokat is tartanak. Azt nem irom, hogy pl, a gyumolcsfagyiban legyen gyumolcsdarab, mert ez a techologiatol fugg, de pl. az eperfagyiban a magok jelzik, hogy latott epret a cucc, ribizliben ugyanez. Hupiek fagyi pedig nincs, max a termeszetes kekek, pl. bodza, afonya. A masik az izlelobimboid, de ha tul sok cukrot eszel, akkor ezekre nem hagyatkozhatsz, mert semmi nem lesz jo, ami nem eleg edes. <br />
Kb ennyi. Az, hogy ki adja el a fagyit, nem mervado. A fonok is adhatja, de ha szar, akkor szar, a szemelye ezen vajmi keveset valtoztat. Van azert eleg jo cukraszda, lehet valogatni. Es az olaszoknal sem mindenhol jo a fagyi. Ott is arulnak szart. Tudni kell, hova menj. En kifejezetten orulok, hogy vegre vannak olyan fagyizok, ahol nem gejl edes fagyit arulnak, a cukormentes meg kulon bonusz. Barcsak a peksegeknel is lenne hasonlo valtozas es eltolodnank kisse az olasz-francia nem annyira agyon cukrozott peksutemenyek fele.<br />
Ja, egy ismerosom dolgozott egyszer egy gardonyi fagyizoban. Utana honapokig ra sem birt nezni a fagyira. Azt mondta, az vmi hihetetlen ocsmany, hogy milyen szarokbol kell osszeallitania a fagyit es hogy azt emberek megeszik?!? Kirazta a hideg tole.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30935934
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T22:21:58+02:00
2016-08-05T22:21:58+02:00
orbitalpiktor
http://blog.hu/user/1098970
Ha előtted legyártott tejszínből gyümölcsből stb. készült fagylaltot szeretnétek megkóstolni, augusztus 19-21 városliget Vajdahunyad vára!<br /><br />
KÉZMŰVES FAGYLALT!
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30935936
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T22:21:54+02:00
2016-08-05T22:21:54+02:00
orbitalpiktor
http://blog.hu/user/1098970
Ha előtted legyártott tejszínből gyümölcsből stb. készült fagylaltot szeretnétek megkóstolni, augusztus 19-21 városliget Vajdahunyad vára!<br /><br />
KÉZMŰVES FAGYLALT!
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30935648
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T21:50:24+02:00
2016-08-05T21:50:24+02:00
Treff Bubi
http://blog.hu/user/1121390
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30932862" class="reply_nick_1039638" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30932862 );">@Willkommenskultur</a>: Mondjuk azt nem értem, miért kell(ene) a bolti jégkrémbe tartósítószer, amikor a fagyasztóban kell tárolni - ahol egy sima nyers csirkemell két hónap után is vígan elvan, és felolvasztás után fogyasztható.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30935604
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T21:43:27+02:00
2016-08-05T21:43:27+02:00
nyajjatok szart abban nem csalódtok>tuti echte szar , bió,természetes,no nájlon no génkezelt
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30935526
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T21:36:35+02:00
2016-08-05T21:36:35+02:00
Larry Silverstein
http://blog.hu/user/633417
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30935328" class="reply_nick_579108" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30935328 );">@Megoldó</a>: Kibaszott migránsok, elbasszák a fagyit is.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30935512
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T21:35:49+02:00
2016-08-05T21:35:49+02:00
László 88
http://blog.hu/user/769098
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30934794" class="reply_nick_68114" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30934794 );">@BéLóg</a>: Na, ott a pont nálad, ehhez nem is kell sokat hozzáfűzni. <br />
Az a laikusok dumája, hogy az élelmiszer adalék csak is rossz lehet. Le kéne írni konkrétan, hogy milyen anyag miért jó, vagy rossz! Ott van például az E300 aszkorbinsav, amit antioxidánsként adnak élelmiszerekhez. Másik neve C-vitamin, egy létfontosságú tápanyag. <br />
Szerintem a fagyival az a gond, hogy túl sok cukrot tartalmaz, magas glikémiás indexű és elhízást okoz.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30935510
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T21:35:44+02:00
2016-08-05T21:35:44+02:00
Egy fagylaltozó járókelő 2014 júniusában a melóhelyem előtt az utcán a járólapokra csöpögtette a fagylaltját. Nos, idén tavasszal még fellelhető volt a kb 8 méteren a 10-15 csepp, pedig nem kis forgalmú a járda. Hiába mosta eső és szárította a szél, nem tisztította se hó, se jég. Az sem látott gyümölcsöt soha.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30935338
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T21:15:00+02:00
2016-08-05T21:15:00+02:00
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30934794" class="reply_nick_68114" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30934794 );">@BéLóg</a>: <br /><br />
Esetleg kiindulhatsz a különböző fantázia neveken eladott szarokból, úgymint:<br />
Hupikék törpikék, Jégkorszak meg egyebek.<br />
Aztán ott vannak a hihetetlenül undorítóan kinéző színes kavalkádok.<br /><br />
No meg a tapasztalat.<br />
Ha bemész egy fagyizóba, és szart kaptál, többé NE MENJ oda!<br />
És előbb utóbb rátalálsz egy egy jó fagyizóra.<br /><br />
Ennyi.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30935328
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T21:14:04+02:00
2016-08-05T21:14:04+02:00
Megoldó
http://blog.hu/user/579108
Engem az is érdekelne, hogy hogyan alakult ki ez az albán fagyi"maffia" ? <br />
Miért pont az albánok, és miért pont a fagyiban látják a boldogulást?
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30934960
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T20:10:39+02:00
2016-08-05T20:10:39+02:00
Larry Silverstein
http://blog.hu/user/633417
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30934794" class="reply_nick_68114" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30934794 );">@BéLóg</a>: Lóhússal mi a baj? A lóhús nem olcsó dolog ám.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30934794
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T19:41:29+02:00
2016-08-05T19:41:29+02:00
BéLóg
http://blog.hu/user/68114
Azért ez az egész cikk így kissé gagyi. Mert ugye, mint a beírók is, MINDENHOL szar a fagyi, debezzeg akol ŐK veszik, az tutinem.<br />
Vagy igen.<br />
Mint a lóhúst áruló nagyoonkedves hentesember meg a többi.<br />
Igazából a cikk színvonala a "porból van a saláta a teszkóban" és társaihoz hasonlít, na meg a tiltsuk be a dihidrogénmonoxidos italokat színvonal.<br />
Azt kéne megmondani, MIRŐL ismerheti fel az egyszeri hülye (pl. én) hogy amit adnak, az gagyi. Az ár nem nyerő, hiszen a legnagyobb gazember nyilván kézművesfagyiárban fogja eladni az aromás tejport. Szóval akkor hogyan?<br />
Lakmuszpapír, kisebb vegyilabor, vagy mi segíthet?
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30934124
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T17:55:24+02:00
2016-08-05T17:55:24+02:00
David Bowman
http://blog.hu/user/383313
Újpest, templom utca, orosz cukrászda. Ott nem ér meglepi.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30933844
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T17:08:54+02:00
2016-08-05T17:08:54+02:00
A megvalósult amerikai ólom..
http://blog.hu/user/847402
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30932806" class="reply_nick_900327" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30932806 );">@Vili Doli</a>: Sztem igen. Bár a Hagen Dazs(?) 3-4-szer annyiba kerül..
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30933724
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T16:51:10+02:00
2016-08-05T16:51:10+02:00
Én - mint igazi hazafi -, csak és kizárólag magyar fagyit eszem, magyar alapanyagokból!<br />
Ezért nem szem vaníliát, csokit, rizst, citromot, etc. etc. Mert ezek egyike sem magyar termék!<br />
Így nem marad más, mint a kolbászos, szalonnás és a töpörtyűs fagyi, csülök feltéttel.<br />
Ha lenne...
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30932892
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T16:09:57+02:00
2016-08-05T16:09:57+02:00
Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
http://blog.hu/user/292653
Csak Levendula vagy Fragola. Nagyon esetleg Szamos. <br /><br />
Az átlagmagyar a kutyaszarból készült fagyit is enné, ha elég olcsó és soknak tűnik. Ezek az albán pénzmosodák minőségben mondjuk nem állnak messze a kutyaszartól.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30932862
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T16:06:00+02:00
2016-08-05T16:06:00+02:00
Willkommenskultur
http://blog.hu/user/1039638
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban?full_commentlist=1#c30932806" class="reply_nick_900327" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30932806 );">@Vili Doli</a>: Mit jelent az, hogy megbízható? A Carte D'or a maga kategóriájában egy jó termék, nyilván tele tartósítószerrel (mert eltartható), de mivel nem zabálsz napi 3 kilót belőle felesleges aggódnod. <br /><br />
Nem kézmüves fagyi színvonal, de nem is kerül annyiba + eltartható.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30932806
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T15:58:44+02:00
2016-08-05T15:58:44+02:00
Vili Doli
http://blog.hu/user/900327
És a bolti dobozos fagyik? <br />
Főleg a drágábbak, mint pl. a Carte d'or, azok megbízhatóak, nem?
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30932608
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T15:27:54+02:00
2016-08-05T15:27:54+02:00
Celicity
http://blog.hu/user/1134500
Csak a Levendulában eszem, pont ezért...
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30932336
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T14:41:36+02:00
2016-08-05T14:41:36+02:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
egy ideje nem eszem fagylaltot mert vmilyen mellékízt érzek.....mindegyiknél....na ez lehet az ok!!!!
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30932308
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T14:38:34+02:00
2016-08-05T14:38:34+02:00
Willkommenskultur
http://blog.hu/user/1039638
A fagyissal elég nehéz beszélgetni mert diákok árulják a fagyit többnyire órabérben. Ahol viszont a főnök árulja, az már jó jel. Persze még így is sok a szar fagyi, de vannak kiválóak is.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30929616
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-05T05:32:12+02:00
2016-08-05T05:32:12+02:00
Mézes Ödön
http://blog.hu/user/1018116
Csak magyar fagyit eszem, jobb mint a gelato.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/04/figyelem_a_legnagyobb_fagylalthamisitas_folyik_az_orszagban/full_commentlist/1#c30923680
Válasz erre: Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban
2016-08-04T06:50:58+02:00
2016-08-04T06:50:58+02:00
Hóhér az utolsó barátod
http://blog.hu/user/1036000
Mer a magyar fagyis majd pont beismeri, hogy műanyagot kapsz fagylalt helyett... jellegzetes magyar cukrász... aha... :D<br />
Mint a taxisok. Nem csap be, csak azonos, mindössze 4km-es úton (megállás nélkül), 400Ft eltérés van a két eltérő cég között és az olcsóbb még így is ugyanennyivel többet számolt, mint egy harmadik cég kalkulátora... kb. ez lehet a fagyisokkal is. Mondjuk mióta 150Ft/gombóc lett egykori kedvencem fagylaltja, ami korábban 5 dekás volt, az emeléssel még a tömege is csökkent kb. 3.5-4 dekára... azóta leszoktam az ilyesmiről. A szebb napokat látott cartedór is egyre silányabb, így már abból is alig veszünk.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/06/24/palacsinta_reggelire_indianokkal/full_commentlist/1#c30642820
Válasz erre: Palacsinta reggelire, indiánokkal
2016-06-24T20:55:55+02:00
2016-06-24T20:55:55+02:00
MR2 Sándor
http://blog.hu/user/1138006
A pueblo, mint minden népnév, magyarul kisbetű.<br /><br />
Másrészt a magyaroknál a palacsinta nem reggeli étel, mint Amerikában, hanem desszert.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/06/03/_fuck_otp_lebbencsleves/full_commentlist/1#c30500124
Válasz erre: „Fuck OTP” lebbencsleves
2016-06-05T10:59:56+02:00
2016-06-05T10:59:56+02:00
martineden
http://blog.hu/user/825799
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/06/03/_fuck_otp_lebbencsleves?full_commentlist=1#c30499620" class="reply_nick_91669" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30499620 );">@kobalt</a>: +1
https://gasztropunk.blog.hu/2016/06/03/_fuck_otp_lebbencsleves/full_commentlist/1#c30499756
Válasz erre: „Fuck OTP” lebbencsleves
2016-06-05T09:44:19+02:00
2016-06-05T09:44:19+02:00
Void Bunkoid
http://blog.hu/user/169086
Az első mondat után kommentelek, a lebbencsleves receptje megy kívültől, de Alvinnal kezdeni :))))) igaz, nem vagyok hatalmas rajongójuk, egyedül az egy szem, koncert végén kötelező Kurva élet miatt szoktam Alvin koncertre menni, de azért az egy dalért megéri :)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/06/03/_fuck_otp_lebbencsleves/full_commentlist/1#c30499620
Válasz erre: „Fuck OTP” lebbencsleves
2016-06-05T09:18:59+02:00
2016-06-05T09:18:59+02:00
Megcsináltam!!!! Megszüntettem a számlámat az OTP-nél!!! Hülye módon a hagymát kezdtem pirítani nem a szalonnát és nem a tésztát utána a zsiradékban,aztán ráégettem a paprikát hogy jó keserű legyen és a <br />
fotót jó sötétre exponáltam..............hát szar lett. megyek vissza a bankba újra nyitni a számlát...!
https://gasztropunk.blog.hu/2016/06/03/_fuck_otp_lebbencsleves/full_commentlist/1#c30498958
Válasz erre: „Fuck OTP” lebbencsleves
2016-06-05T00:52:26+02:00
2016-06-05T00:52:26+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
ha a pasid leszek, nekem inkabb lecsot csinalj hasonlo esetben
https://gasztropunk.blog.hu/2016/06/03/_fuck_otp_lebbencsleves/full_commentlist/1#c30497974
Válasz erre: „Fuck OTP” lebbencsleves
2016-06-04T21:17:14+02:00
2016-06-04T21:17:14+02:00
halaloszto
http://blog.hu/user/74844
korrekt. <br />
nekem az ízének az alapja a zeller, meg a belefőzött majd kivett zellerszár. de ez is jól hangzik. a paprika nem ég meg? én nem merem beletenni csak ha már felengedtem.<br /><br />
Vakj
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30409104
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T15:16:58+02:00
2016-05-31T15:16:58+02:00
carlos z.
http://blog.hu/user/433537
Fél kg liszthez 1-1,5dl tej (+tojás)? Ja, a többit a blogger homlokáról alászálló verejték pótolja ki. De ezt akkor miért nem írod bele??
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30409088
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T15:14:09+02:00
2016-05-31T15:14:09+02:00
dunántúli gyerek
http://blog.hu/user/941095
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag?full_commentlist=1#c30408944" class="reply_nick_91300" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30408944 );">@ivivan</a>: Aludttejjel meg még finomabb. Márminthogy a nokedli.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30408944
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T15:00:58+02:00
2016-05-31T15:00:58+02:00
ivivan
http://blog.hu/user/91300
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag?full_commentlist=1#c30408844" class="reply_nick_834338" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30408844 );">@buszrajongó</a>: én megengedő vagyok ilyen szempontból. Sok mindent lehet kenyérnek hívni, de azért a tojás tényleg kicsit meglepő alkotóelem kenyérben...<br /><br />
ui: egyébként tejjel szerintem sokkal finomabb lesz, mint vízzel. Lehet, hogy kovásszal működne tej nélkül is, de kovásszal vacakolni kenyérsütő géppel macerás.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30408880
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T14:54:05+02:00
2016-05-31T14:54:05+02:00
dreamhotep
http://blog.hu/user/731731
cukor?tej?TOJÁS?? sírva röhögök. ez valami sós sütemény esetleg. söprögettél a konyhában?<br />
kenyér: búzaliszt, kovász (esetleg élesztő), tiszta víz, só. ez nem gasztronácizmus, hanem tény. megkérdezhetsz péket az anyagnormáról, magyartanárt a kenyér szó jelentéséről, vagy akárkit, aki járt már konyhában, mind ugyanazt mondják majd. ráadásul ne haragudj, de a képen látványosan szalonnás, olyan, mintha 100% TBL-ből lenne...<br />
Ez nem baj, amíg otthon szórakozol, de egy ilyen olvasott site főoldalán felelőtlenség félrevezetni az embereket tojásos kenyérrel
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30408844
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T14:48:43+02:00
2016-05-31T14:48:43+02:00
buszrajongó
http://blog.hu/user/834338
Már ott bukik a dolog, hogy álesztővel készült kovász helyett. Már csak emiatt se tessék házi kenyérnek hívni, de további probléma, - ezt is írták korábban mások is - hogy a kenyér lisztből, vízből, sóból és kovászból készül. Aki lusta vacakolni a kovásszal, egye fene, használjon élesztőt, legfeljebb nem hívja házi kenyérnek. De a kenyérben tejnek, tojásnak, cukornak, olajnak semmi keresnivalója nincs. Az ezekkel készült terrméket nemhogy házinak, de kenyérnek sem lehet nevezni. Ettől persze még bárkinek szíve joga ilyet sütni, ha szereti, de a fogalmakat ne keverjük össze. Bár mindkettő tartalmaz kakaót, a csokoládéfagylalt nem forró csoki, és megfordítva. A szerző által készített akármi biztos finom, de nem kenyér.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30408150
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T13:16:32+02:00
2016-05-31T13:16:32+02:00
ivivan
http://blog.hu/user/91300
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag?full_commentlist=1#c30403750" class="reply_nick_123963" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30403750 );">@funfun</a>: Szinte pontosan ugyanilyen recept alapján készül a mi kenyerünk is, csak mi víz helyett tejet használunk, mert attól jobban megkel. Már majd 10 éve nem veszünk bolti kenyeret...<br /><br />
Lehet cifrázni tökmaggal, teljes kiőrlésű liszttel, szezámmaggal - de az alap mindig ez a recept.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30408024
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T12:57:19+02:00
2016-05-31T12:57:19+02:00
Willkommenskultur
http://blog.hu/user/1039638
Amikor utoljára otthoni, valódi kemencében sült parasztkenyeret ettem Erdélyben, azt kívántam, bárcsak lenne kéznél vmi olyan kenyér, amit elvisz a szél..:)<br /><br />
Izlések és pofonok, de ma nem a kenyér A TÁPLÁLÉK, amitől 14 órát kaszálni mész egyhuzamban. Ezért a mai ember abban a formában nem kíváncsi rá.<br /><br />
De a kenyérsütés illata priceless.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30407904
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T12:44:10+02:00
2016-05-31T12:44:10+02:00
Jüdan-Rikjaaz
http://blog.hu/user/752909
Ez őszintén szólva hát izé...pocsék lett...sokszor sütök kenyeret, kivétel nélkül mind jól sikerül, belül laza, ruganyos, kívül ropogós, de ezt szerintem mindenkinek ki kell tapasztalni, és persze tudni azt, hogy a kenyér tésztája soha semmilyen körülmények között nem tartalmazhat tojást. Talán a kezdőknek érdemes az első pár száz kenyérnél kenyérsütő géppel próbálkozni. :D
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30407304
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T11:30:19+02:00
2016-05-31T11:30:19+02:00
cube527
http://blog.hu/user/498428
Kovászolás nélkül hidegen is finom, ehető kenyeret képteleség csinálni, enélkül csak egy lisztízű valamit kapunk, ami persze melegen még ehető. De tényleg vicc, hogy már akármilyen félresikerült kenyérre is képes valami azt mondani, hogy jobb mint a bolti. Ne hitegessük már magunkat, azért számos bolti legalább előtésztával, érleléssel készül (pl. Lipóti). Tessék már legalább utánaolvasni a témának, és nem az első sikertelen próbálkozást blogolni.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30406398
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T09:22:46+02:00
2016-05-31T09:22:46+02:00
noanoa
http://blog.hu/user/286484
Ne veszítsd el a kedved. Én is így kezdtem a kenyérsütést. Az ember először örül az első SAJÁT SÜTÉSŰ kis csoffadt, keletlen akárminek is, de aztán egyre igényesebb lesz, és a végén - sok próbálkozás után - tényleg IGAZI kenyérsütő lesz belőled, IGAZI kenyeret fogsz sütni, ami ruganyos belű, pattogós héjú.<br />
Hajrá! :))
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30406366
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T09:13:27+02:00
2016-05-31T09:13:27+02:00
miyagawa
http://blog.hu/user/1057022
Tojás, tej, cukor, (bors?????) - ez már kalács és nem kenyér. Lehet ilyet is sütni, de ez nem házikenyér.<br />
A neten találsz sok jó receptet házikenyérhez, írás előtt olvasni kellene.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30406146
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T08:35:10+02:00
2016-05-31T08:35:10+02:00
hobe
http://blog.hu/user/120699
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag?full_commentlist=1#c30405922" class="reply_nick_246167" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30405922 );">@wolf7710</a>: liszt (kovasz), viz, so. Jo vagyok? :-)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30405922
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T07:34:06+02:00
2016-05-31T07:34:06+02:00
wolf7710
http://blog.hu/user/246167
Na egy ismét fantasztikus pékmester, fantasztikus receptje!!!!<br />
A cikk írójának először is tudnám ajánlani sokak kedvencét a GOOGLE keresőt!<br />
Mivel, a kenyér, s a házikenyér receptbe, vagy szakszóval élvén, anyagnormába sehol az égvilágon nincs se tojás, se cukor, se tej se bors!!!!<br />
Így az adott cím nem helytálló!! <br />
A fent említett recept végeredménye olvasható a kommentbe!!!<br /><br />
Tisztelettel: Egy PÉK szakmunkás!!
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30405860
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T07:14:21+02:00
2016-05-31T07:14:21+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Sajnálatos módon nem bírom megállni, hogy ki ne fejezzem, mennyire végtelenül szarul néz ki a végeredmény.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30405798
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-31T06:54:35+02:00
2016-05-31T06:54:35+02:00
carlos z.
http://blog.hu/user/433537
Ha vki most először süt kenyeret, véletlenül se ebből a "receptből" tegye!!!
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30404584
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-30T21:45:08+02:00
2016-05-30T21:45:08+02:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Na, mindenki tud mindent a kenyérsütésről. Én is. Mondjuk fél kiló fehér kenyér liszt, negyed kiló graham búzaliszt, egy csomag szárított élesztő, (tojás helyett, ami abszurd), egy kis olíva, vagy étolaj, fél marék apróra morzsolt szárított petrezselyem zöldje, vagy aki, amit szeret, akár bors, és annyi víz, hogy dagasztható legyen. Tíz perc munka, kelesztés, sütés. Én ebből két hosszúkás izét szoktam sütni.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30404332
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-30T21:12:31+02:00
2016-05-30T21:12:31+02:00
Parajpuding
http://blog.hu/user/139393
Azért az nem semmi, hogy már ilyesmi is megér egy blogbejegyzést és egy index címlapot :D<br />
Mi lesz a következő? Hogy birkózol meg egy rántottával, vagy citromos teával?
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30403782
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-30T19:54:06+02:00
2016-05-30T19:54:06+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
<a rel="nofollow" href="http://blogkocsma.blog.hu/2016/05/20/sokserclis_kenyer">blogkocsma.blog.hu/2016/05/20/sokserclis_kenyer</a><br />
ez meg talan a teljes recept<br />
en meg cask kenyersdutogeppel probalkoztam, de jar a fejemben a kovaszos megoldas
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30403758
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-30T19:51:54+02:00
2016-05-30T19:51:54+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
hat nem akarok itt idegen blogokkal ekeskedni<br />
de egy jo kenyer kb igy nez ki<br /><a rel="nofollow" href="http://m.cdn.blog.hu/bl/blogkocsma/image/soksercli/kicsi/32.jpg">m.cdn.blog.hu/bl/blogkocsma/image/soksercli/kicsi/32.jpg</a><br />
igaz, kovaszt kivan
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30403750
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-30T19:50:43+02:00
2016-05-30T19:50:43+02:00
funfun
http://blog.hu/user/123963
A tojás meglepett. Még nem olvastam olyan kenyér receptet, amibe tojás kellett volna.<br />
Nekem is van egy tök egyszerű receptem. <br />
- fél kiló liszt (lehet vegyíteni a sima lisztet bármivel, rozsliszt, teljes kiőrlésű, kb. 2/3-1/3 arányban<br />
- 1 csomag szárított élesztő<br />
- 3,5 dl langyos víz<br />
- só.<br />
Ezeket géppel összegyúrjuk, pihentetjük (kelesztjük) fél órát meleg helyen, letakarva, majd kirámázott/kivajazott tepsibe/formába tesszük, további fél órát pihentetjük. Sütés előtt a tetejét vizes kézzel átsimogatjuk. Kb. 200 fokos sütőben kb. 3/4 óra, 1 óra, sütőtől függ.<br />
Lehet a tésztába szárított fűszert tenni (bazsalikom, majoranna), vagy egy héjában főtt krumplit hozzáreszelni még a dagasztás előtt. Csöpp fantázia, mindig más lesz.<br />
Egyébként én dupla adagot sütök, tehát 1 kiló a liszt. Egy óriási, másfél kiló körüli kenyér lesz belőle. Ezért nem tudom megmondani pontosan a sütési időt a fele mennyiségre.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c30403344
Válasz erre: Házikenyér házilag
2016-05-30T18:53:02+02:00
2016-05-30T18:53:02+02:00
micsoda?
http://blog.hu/user/369823
Indexről vettem az Ir kenyér receptjét, nekem az nagyon bejött.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/07/25/az_elhizott_libamaj_egy_beteg_szerv_valogass_2_resz/full_commentlist/1#c15818126
Válasz erre: Az elhízott libamáj egy beteg szerv / Válogass! (2. rész)
2012-02-14T13:45:54+01:00
2012-02-14T13:45:54+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
A hízott liba vagy kacsa mája nem beteg szerv, ezt csak a Négy Mancs és hasonló csoportulások állítják időnként (és persze csak a magyar libára).<br /><br />
A liba, kacsa (és számos vándormadarak) ugyanis genetikailag ilyenek, a májuk alkalmas arra, hogy itt is energiát azaz ZSÍRT halmozzanak fel, ez a természetben élő vad példányoknál dokumetáltan előfordul. A folyamat ráadásul reverzibilis, szűkös körülmények között az így felhízott májból kinyeri az állat az energiát, és a máj visszaáll normális méretűre, semmilyen kóros elváltozásnak nyoma nincs.<br /><br />
Maximum azért pusztul el a jószág, mert elviszik a vágóhídra...
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/01/a_feta-atveres_valogass_3_resz/full_commentlist/1#c15767358
Válasz erre: A Feta-átverés / Válogass! (3. rész)
2012-02-08T23:23:26+01:00
2012-02-08T23:23:26+01:00
Pierr Kardán
http://blog.hu/user/336941
Nos, a poszt se teljesen igaz!<br /><br />
Azt, hogy feta sajt, csak Görögországban, meghatározott receptúra szerint készített sajtra szabad ráírni. Azok a sajtok, amelyek legalább olyan jók, mint a görög feta (pl. a dán vagy német krémfehérsajtok)nem viselhetik a feta nevet, pusztán azért, mert nem Görögországban készültek. Pedig sokunk szerint pl. ezek a dán sajtok jobbak is , mint a (görög) feta.<br /><br />
Pálinkával hasonló a helyzet. Senki se mondhatja, hogy a jellegzetes zöld üveges Zwack Vilmoskörte ne lenne jó ital, pedig a szabályok miatt arra sincs ráírva, hogy pálinka. Mindkét állításomat bárki könnyen ellenőrizheti (azt is, hogy az ital jó, meg azt is, hogy nincs rajta a pálinka szó :-))<br /><br />
Szóval bármikor szívesen megeszek egy adag dán feta(szerű) sajtot egy jó pohár Zwack Vilmoskörte pálinka(szerű) ital mellett :-))
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/01/a_feta-atveres_valogass_3_resz/full_commentlist/1#c15760543
Válasz erre: A Feta-átverés / Válogass! (3. rész)
2012-02-08T13:19:43+01:00
2012-02-08T13:19:43+01:00
farappa
http://blog.hu/user/664445
A fennebb hozzászólt tejbegrizli által írt "A buktában található piros ízű lekvár"-ról volt szó. Bocs, ha félreérthető voltam.<br /><br />
A zselés narancsléről jut eszembe: Egyszer készítettem szőlőlekvárt. Mivel tele van maggal, ezért bedaráltam és leszűrtem, a levét zselésítettem. Nagyon finom lett.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/01/a_feta-atveres_valogass_3_resz/full_commentlist/1#c15760243
Válasz erre: A Feta-átverés / Válogass! (3. rész)
2012-02-08T12:58:18+01:00
2012-02-08T12:58:18+01:00
<a href="http://gasztropunk.blog.hu/2012/01/31/a_feta_atveres_valogass_3_resz?fullcommentlist=1#c15735706" class="reply_nick_664445" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15735706 );">@CsicseriB</a>: Mi az, hogy ipari hitlerszalonna? A lekvár nem rossz dolog, ha jó a minősége, pl. palacsintába. Sajnos ritka a jó a boltokban, és elég drága is. Jobban jár az ember, ha saját maga főzi meg.<br />
Pár hete a lidl valami angol hmm... 'dzsemet' árult, de úgy nézett ki a dolog, hogy narancslé volt zselésítve, és néhány % narancs vagy citromhéj volt belevágva. Szóval a polcon jól nézett ki, mert szinte teljesen átlátszó volt. De megenni... brrr...
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/01/a_feta-atveres_valogass_3_resz/full_commentlist/1#c15735706
Válasz erre: A Feta-átverés / Válogass! (3. rész)
2012-02-06T11:29:13+01:00
2012-02-06T11:29:13+01:00
farappa
http://blog.hu/user/664445
A lekvár szerintem afféle ipari hitlerszalonna lehet. Már gyerekkoromban sem szerettem igazán, és ha mégis ettem ilyesmit, néha nagyon műanyagíze volt. Gondolom, több benne a zselé, mint a gyümölcsvelő...
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/01/a_feta-atveres_valogass_3_resz/full_commentlist/1#c15733876
Válasz erre: A Feta-átverés / Válogass! (3. rész)
2012-02-06T08:00:07+01:00
2012-02-06T08:00:07+01:00
tejbegrizli
http://blog.hu/user/546831
A buktában található piros ízű lekvár is érdekes összetevőket tartalmazhat,de arra nincs írva semmi.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/05/cukkinikremes_teszta/full_commentlist/1#c15707983
Válasz erre: Cukkinikrémes tészta
2012-02-03T06:46:55+01:00
2012-02-03T06:46:55+01:00
BermudaRoby
http://blog.hu/user/479441
ez nagyon jól hangzik. még én a béna is meg tudja csinálni
https://gasztropunk.blog.hu/2016/08/01/a_feta-atveres_valogass_3_resz/full_commentlist/1#c15702566
Válasz erre: A Feta-átverés / Válogass! (3. rész)
2012-02-02T16:50:00+01:00
2012-02-02T16:50:00+01:00
TrueY
http://blog.hu/user/248497
Nekem a "Tej jellegű reggeli ital" a kedvencem! :)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c15696727
Válasz erre: Házikenyér házilag
2012-02-02T08:31:44+01:00
2012-02-02T08:31:44+01:00
farappa
http://blog.hu/user/664445
Szia! Én ugyanígy készítem barna lisztekből is. Arra kell vigyázni, hogy ezek általában nehezebbek, sűrűbb lesz tőlük a kenyér --- ezért érdemes "felhígítani" őket nagyjából egyharmadnyi fehér liszttel.<br /><br />
Például nagy ellenségem a rozsliszt, amiből mindig túl sűrű lesz a kenyér. Viszonylag jobban sikerül, amikor csak egyharmada rozsliszt, a többi fehérliszt.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c15689422
Válasz erre: Házikenyér házilag
2012-02-01T13:27:53+01:00
2012-02-01T13:27:53+01:00
jsb
http://blog.hu/user/425476
Szia! Van esetleg olyan recepted is, amely barna lisztből (rozs, árpa, mittudomén) készül? Vagy azt is hasonlóképp kell készíteni? Kösz!
https://gasztropunk.blog.hu/2016/07/04/szallj_el_a_juhturos_csicsokafozelekkel/full_commentlist/1#c15235467
Válasz erre: Szállj el a Juhtúrós csicsókafőzelékkel
2011-12-16T18:42:46+01:00
2011-12-16T18:42:46+01:00
farappa
http://blog.hu/user/664445
Szerinted mennyire szándékosan...? :)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/07/04/szallj_el_a_juhturos_csicsokafozelekkel/full_commentlist/1#c15232150
Válasz erre: Szállj el a Juhtúrós csicsókafőzelékkel
2011-12-16T12:54:03+01:00
2011-12-16T12:54:03+01:00
TrueY
http://blog.hu/user/248497
"Szállj el a Juhtúrós csicsókafőzelékkel"<br />
Ezt egy kajánál kicsit kétértelmű kijelenteni... :)
https://gasztropunk.blog.hu/2016/06/24/palacsinta_reggelire_indianokkal/full_commentlist/1#c15153196
Válasz erre: Palacsinta reggelire, indiánokkal
2011-12-08T07:26:12+01:00
2011-12-08T07:26:12+01:00
V. Meredek
http://blog.hu/user/322956
ezt kipróbáljuk
https://gasztropunk.blog.hu/2016/06/27/feherboros_hagymaleves/full_commentlist/1#c15153167
Válasz erre: Fehérboros hagymaleves
2011-12-08T07:13:52+01:00
2011-12-08T07:13:52+01:00
farappa
http://blog.hu/user/664445
ez szuper
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c14958335
Válasz erre: Házikenyér házilag
2011-11-15T20:23:46+01:00
2011-11-15T20:23:46+01:00
farappa
http://blog.hu/user/664445
Kíváncsi vagyok, hogy sikerül.
https://gasztropunk.blog.hu/2016/05/30/hazikenyer_hazilag/full_commentlist/1#c14950841
Válasz erre: Házikenyér házilag
2011-11-15T07:37:07+01:00
2011-11-15T07:37:07+01:00
Panni CsP
http://blog.hu/user/307617
ez nagyon jól, hangzik, ki is próbálom!