Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Csirkepaprikás tárkonyos nokedlivel

2016. augusztus 08. - farappa

Marhaegyszerű, marhajó, mégis csirke. Az egyik örök sláger, a magyar konyha remeke, és az egyik legjobb dolog, ami csirkével történhet. 

Nem fokozom tovább. Hallgassatok Red Hot Chilli Peppers-t. 

 

 

Hozzávalók: csirkealkatrészek, kockára vágott vöröshagyma, zsír vagy olaj, kevéske liszt, felaprózott paprika és paradicsom, fokhagyma, pirospaprika, só, bors, ízlés szerint zöldfűszer. A nokedlihez: tojás, tojásonként fél deci víz, só, liszt, tárkony.

Elkészítés: Tisztítsd meg a csirkét és szedd szét, ha kell. Készítheted színhúsból is, akkor javaslom csíkokra vagy kockákra vágni. Zsíron vagy olajon (én a libazsírra szavazok) pirítsd meg a hagymát, dobd rá a húst és süsd egy kicsit. Azután vedd le a tűzről, keverd bele a fűszereket, önts alá egy kis vizet és párold puhára. Menet közben, a vége felé dobáld bele a felaprózott paprikát és paradicsomot (ez utóbbit sokan előbb forró vízbe dobják pár másodpercre és meghámozzák, én lusta vagyok). Ha kész a hús, sűrítsd a levét egy kis liszttel — ezt szokás tejfölös-lisztes rántással készíteni, csak nem volt itthon tejföl és a képen is látszik, hogy nem így készült. Ez esetben keverd simára a tejfölt a liszttel, és a sűrű masszát oszlasd el a kajában.

A nokedli elkészítése: Tegyél fel egy nagy fazék vizet, és egy tálba üss bele annyi tojást, amennyiből készíteni akarod. Négy személyre általában elég két tojás. Tojásonként fél deci vízzel és sóval, tárkonnyal keverd össze. Ezután annyi lisztet keverj bele fokozatosan adagolva, hogy a cucc sűrű, de sima tésztává váljon. Nokedliszaggatóval szaggasd bele a tésztát a lobogó vízbe, és két-három perc főzés után le is szűrheted, kész van.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr164077624
süti beállítások módosítása