Ez a táp a klasszikus főzelék+fasírt menzakaja némileg tartalmasabb és egyébként húsmentes változata. Nyugi, ettől még nem lesztek vegetáriánusok, sőt, ha emiatt aggódtok, akkor süssétek ki a fasírtot libazsírban.
És hallgassatok mellé sok-sok zenét! (Ezúttal rátok bízom a választást.)
Hozzávalók: kockára vágott vöröshagyma, feldarabolt fejes káposzta, egy-két szem felkockázott krumpli, só, kömény, zöldfűszerek ízlés szerint, paradicsomszósz. A fasírthoz: reszelt csicsóka, tojás, liszt, csipetnyi só.
Elkészítés: A paradicsomos káposztához pirítsd meg a hagymát olajban, dobd bele a káposztát a burgonyával együtt, a cucc feléig öntsd fel vízzel és letakarva főzd-párold meg a zöldségeket. Ezután öntsd bele a paradicsomszószt, fűszerezd meg és rotyogtasd össze az egészet. Akkor jó, ha a leve félsűrű, tehát nem vizesen híg de nem is pörköltösen sűrű.
A fasírthoz keverd össze a csicsókát annyi liszttel és tojással (általában egy tojás elég), hogy gyúrható és nem ragacsos anyagot kapj. Fűszerezésnek elég bele egy csipetnyi só, de ha extrákat akarsz, akkor tolj bele némi (lereszelt) fokhagymát vagy bármilyen kedved szerinti fűszert. Formázz belőle és süss ki kis, lapított gömböcöket, egyszóval fasírtokat.