Megint pizzáztunk egy jót, ami után megint muszáj volt valami sima ízt összerakni a konyhában. Ilyenkor rááll az agyam egy krémes tésztára.
Lehet bármilyen zöldségkrém, kiegyensúlyozott fűszerezéssel simán letisztítja a szemétkajától eltompult ízlelőbimbókat. A cukkini azért lett imádatom tárgya, mert bár önmagában nem egy nagy szám, egy-két zöldfűszerrel és némi olívaolajjal sajátos ízeket varázsolhatsz ki belőle.
Most épp a White Stripes-hoz van kedvem, mondjuk az Elephant albumhoz a „Seven Nation Army”-val az elején.
Hozzávalók: tészta, olaj, felkockázott vöröshagyma, kockára vágott cukkini, só, bazsalikom, görögszéna, reszelhető sajt
Elkészítés: Mindig teszek egy kis olajat és sót a vízbe, amelyben a tésztát kifőzöm. Állítólag nem sok köze van a végeredményhez, de én már csak ilyen babonás vagyok a konyhában. A cukkinikrémhez kockázz fel egy fej hagymát, kezdd el pirítani olajon, tedd hozzá a felkockázott cukkinit és süsd össze őket. Jöhetnek a fűszerek: só, bazsalikom, görögszéna (csak óvatosan, mert egyébként húsfűszer és igen intenzív, de a cukkinit is feldobja). Ha megsült a cukkini, akkor botmixerrel krémesítsd.
A képen összekevertem a tésztával és ráreszeltem a sajtot. A tetejére cseppentett csiliszósz már az illatával lever minden ellenállást.