Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Palacsinta reggelire, indiánokkal

2016. június 24. - farappa

Bár a punkzene a legnagyobb kedvencem, azért sok mást is meghallgatok mellette. Na jó, gregoriánt nem, meg még néhány másikat sem, de például az autentikus cuccok többnyire bejönnek. Például van egy CD-m a Pueblo indiánok teknőstáncának négy változatával. Mindet terepen vették fel szalagos magnóra, de a minősége egyáltalán nem rossz.

Nos, reggelente néha úgy ébredek fel, hogy szívesen ennék valami tartalmasabbat is reggelire a szokásos szendvicsféle helyett. Bedobom a lejátszóba a teknőstáncot, a csörgődob már az első ütemeknél feltölt energiával és mehet a menet.

Az alábbi palacsintarecept egyik hatalmas előnye, hogy nem kell pihentetni. Amint bekeverted, máris sütheted. A hozzávalókat úgy számold, hogy tojásonként nagyjából négy szeletre elég a tészta.

 

 

Hozzávalók: liszt, tej, kis csipet só, kevés cukor, minden 10 dkg liszthez 1 tojás, kevés olaj a sütéshez.

Elkészítés: Válaszd szét a tojások fehérjét a sárgájuktól. Keverd össze a lisztet a tojások sárgájával és annyi tejjel, hogy híg tésztát kapj. Minden 10 dekányi liszt után keverj bele egy kevéske cukrot is, majd eloldódik, amíg felvered a tojások fehérjét. A tojásfehérjét verd fel egy csipetnyi sóval, de nem kell keményre, csak félkeményre. Ha keményre vered, akkor krémes lesz, de nekünk habosan kell. Ha így összekevered a tejes-tojásos-lisztes cuccal, akkor könnyű tésztát kapsz. Rögtön kisütheted, nem kell pihentetni. A cukor miatt könnyen letapad, ezért minden szelet alá tégy egy kis löttyentésnyi olajat a serpenyőbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr633435565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MR2 Sándor 2016.06.24. 20:55:55

A pueblo, mint minden népnév, magyarul kisbetű.

Másrészt a magyaroknál a palacsinta nem reggeli étel, mint Amerikában, hanem desszert.
süti beállítások módosítása