Bár a punkzene a legnagyobb kedvencem, azért sok mást is meghallgatok mellette. Na jó, gregoriánt nem, meg még néhány másikat sem, de például az autentikus cuccok többnyire bejönnek. Például van egy CD-m a Pueblo indiánok teknőstáncának négy változatával. Mindet terepen vették fel szalagos magnóra, de a minősége egyáltalán nem rossz.
Nos, reggelente néha úgy ébredek fel, hogy szívesen ennék valami tartalmasabbat is reggelire a szokásos szendvicsféle helyett. Bedobom a lejátszóba a teknőstáncot, a csörgődob már az első ütemeknél feltölt energiával és mehet a menet.
Az alábbi palacsintarecept egyik hatalmas előnye, hogy nem kell pihentetni. Amint bekeverted, máris sütheted. A hozzávalókat úgy számold, hogy tojásonként nagyjából négy szeletre elég a tészta.
Hozzávalók: liszt, tej, kis csipet só, kevés cukor, minden 10 dkg liszthez 1 tojás, kevés olaj a sütéshez.
Elkészítés: Válaszd szét a tojások fehérjét a sárgájuktól. Keverd össze a lisztet a tojások sárgájával és annyi tejjel, hogy híg tésztát kapj. Minden 10 dekányi liszt után keverj bele egy kevéske cukrot is, majd eloldódik, amíg felvered a tojások fehérjét. A tojásfehérjét verd fel egy csipetnyi sóval, de nem kell keményre, csak félkeményre. Ha keményre vered, akkor krémes lesz, de nekünk habosan kell. Ha így összekevered a tejes-tojásos-lisztes cuccal, akkor könnyű tésztát kapsz. Rögtön kisütheted, nem kell pihentetni. A cukor miatt könnyen letapad, ezért minden szelet alá tégy egy kis löttyentésnyi olajat a serpenyőbe.