Három dolog van, ami szinte mindenhez illik, vagy szinte bármit feldobhat. A hagyma, a sajt és a bor. Mint például a vörösbor az almaszószt.
Keress valami igazán pörgős zenét, például a chilei Machuca jó választásnak tűnik. Találj egy palack szép színű, száraz vörösbort! Nem kell sznobnak lenned; egy sima Cabernet Sauvignon megteszi, csak ne a Tecsó vásárlói részére készültet vegyél (lehet, hogy olcsóbb, de vacakabb is).
Lehet akár elcseszettül rossz kedved is, mert ez a táp mindenképpen fel fog vidítani.
Hozzávalók: vörösbor, kockára vágott alma, tejföl, liszt, csipet só, kevés cukor, fahéj, szerecsendió
Elkészítés: Néhány percig párold az almát egy-két deci vörösborban, azután önts rá egy kis vizet (ne lepje el az almát) és egy pici csipet sóval párold újabb egy-két percig. Ennyi idő elég is kell legyen a rántáshoz: tejfölbe keverj annyi lisztet, hogy besűrűsödjön, egy csipet sót, cukrot (ne sokat, de ha édesen szereted, akkor megdobhatod), őrölt fahéjat és szerecsendiót. Ezt az egészet öntsd az almához, még mielőtt a kockára vágott gyümölcs megpuhulna, mert enyhén ropogósan jobb, mint löttyedten. Keverd össze és vedd le a tűzről. Melegen és hidegen egyformán jó.
Egy kis magyarázat: Előfordult, hogy hülyének néztek a vörösbor+almaszósz párosítása miatt, de az eredmény mindig meggyőző lett. A magyarázat nagyon egyszerű: az alma édes-savanyú ízéből általában csak az egyik oldalt szokás kihangsúlyozni, de a cukor és a száraz bor kellemes harmóniába kovácsolja ezt az ízösszetételt.