Megőrültem volna? Biztos a zene tette. Fürgerókalábak. Hatásos cucc. Hülye lettem tőle.
Mert mi más lenne, mint hülyeség, ha az ember zsírból készít hóembert?
A legolcsóbb minőségi zsír nem más, mint a libahájból kisütött anyag. Egy kiló libahájból lesz kábé egy liter zsírod (a bolti ár egy kisebb részéért), és nem utolsó sorban nagyon finom aprótepertőt kapsz „melléktermékként”. Csak darabold a hájat egy-másfél centis négyzetekre/kockákra és pirítsd addig, amíg kicsire, barnára és ropogósra sülnek.
A zsírember ötlete onnan jött, hogy megpillantottam egy ismerősnél egy szilikon hóember-formát. Nem teljesen vágom, hogy mire való, mert ha beleöntesz valamit, akkor nem tudod úgy betenni a sütőbe, hogy az ne löttyenjen vagy boruljon ki.
Gyorsan találtam neki egy felhasználási módot: a kisült zsír lehűl valamelyest, mielőtt megdermed, tehát nem kell forrón kiönteni. Miután a formában is dermedt valamennyit, be a hűtőben, és miután közepesen megdermedt, mehet a cucc a fagyasztóba.
Ha megfagyott, könnyen leveheted a formát és kidíszítheted a zsírembert szemes borssal (szemek), borókabogyóval (gombok), pirospaprikával (sál), zöldségekkel (pici répa- vagy piros paprikadarab az orrnak), őrölt köménnyel (kalap).