Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Zsírember karácsonyra

2016. december 23. - farappa


Megőrültem volna? Biztos a zene tette. Fürgerókalábak. Hatásos cucc. Hülye lettem tőle.

Mert mi más lenne, mint hülyeség, ha az ember zsírból készít hóembert?

A legolcsóbb minőségi zsír nem más, mint a libahájból kisütött anyag. Egy kiló libahájból lesz kábé egy liter zsírod (a bolti ár egy kisebb részéért), és nem utolsó sorban nagyon finom aprótepertőt kapsz „melléktermékként”. Csak darabold a hájat egy-másfél centis négyzetekre/kockákra és pirítsd addig, amíg kicsire, barnára és ropogósra sülnek.

 


A zsírember ötlete onnan jött, hogy megpillantottam egy ismerősnél egy szilikon hóember-formát. Nem teljesen vágom, hogy mire való, mert ha beleöntesz valamit, akkor nem tudod úgy betenni a sütőbe, hogy az ne löttyenjen vagy boruljon ki.

Gyorsan találtam neki egy felhasználási módot: a kisült zsír lehűl valamelyest, mielőtt megdermed, tehát nem kell forrón kiönteni. Miután a formában is dermedt valamennyit, be a hűtőben, és miután közepesen megdermedt, mehet a cucc a fagyasztóba.

Ha megfagyott, könnyen leveheted a formát és kidíszítheted a zsírembert szemes borssal (szemek), borókabogyóval (gombok), pirospaprikával (sál), zöldségekkel (pici répa- vagy piros paprikadarab az orrnak), őrölt köménnyel (kalap).

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr993480198

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gesztenyével töltött pulyka recept 2011.12.23. 16:03:13

Recept elkészítési módja: A megtisztított pulykát kívül-belül besózzuk, hasüregét bedörzsöljük majoránnával. Hagyjuk egy órát á
süti beállítások módosítása