Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Zöldségragu padlizsánkrémmel

2016. augusztus 12. - farappa

Úgy látszik, vega hetet tartunk. Megint zöldségekkel terhelem az idegeiteket, de a mai dobást talán a húskedvelők is szívesen fogadják, mert ízvilágában egészen húsétel-szerű. 

Mivel támogatom a hazai termelőket, de azért szeretem a külföldit is, ma némi LoPunk albumra vágytam. Ilyesmit hallgattam hát főzés közben (és egyébként majdnem egész nap). 

 

Hozzávalók: felkockázott vöröshagyma, karikára vágott sárgarépa, felkockázott burgonya és káposzta, kockára vágott cukkini, só, bors, (őrölt) köménymag, római kömény, mustár. A padlizsánkrémhez: sült padlizsán, joghurt, olívaolaj, só, fokhagyma, esetleg némi bors.

Elkészítés: Kezdd el pirítani a vöröshagymát némi olajon, és amikor már sistereg, dobáld bele a fűszereket. Ha kicsit összepirult a hagyma a fűszerekkel, keverd-pirítsd össze a zöldségekkel (ezeket ízlés szerinti arányban keverheted, és mivel sokféléből készül az étel, mindegyikből elég kisebb mennyiséggel számolni) is. Mielőtt megégne, öntsd fel egy kis vízzel és fedd le, majd ha enyhén ropogósra párolódott-főtt a cucc (én nem szeretem teljesen puhán, mert akkor olyan lesz, mintha krémet ennél, és kifő belőle minden, amit egészségesnek nevezhetünk), keverj bele egy evőkanál mustárt is. Közben igazgasd alatta a vizet úgy, hogy ne égjen le a zöldség, de ne is legyen jelentős leve.

A padlizsánkrém nagyszerű találmány. Vágd félbe a padlizsánt, locsold meg egy kis olajjal (szivacsos szerkezetű, így sokat felvenne, ha hagynád), azután vágd be a sütőbe úgy 180-200 fokra. Ha megsült, akkor húzogasd le a héját és turmixold össze egy kevéske joghurttal, komolyabb mennyiségű olívaolajjal, sóval és fokhagymával (ha igényeled, akkor kevés borssal is). Részletekben adagold bele az olajat, amíg közepesen krémes állagot kapsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr854119496
süti beállítások módosítása