Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

„Krízis” pulykaragu petrezselymes burgonyával

2016. július 08. - farappa

 

Mint sok más kajám, ez is le lesz egyszerűsítve kissé, de ez nem teszi rosszabbá. Inkább csak a szokásos krízistápot próbáltam kihozni belőle.

A raguba általában teszek némi gombát és borsót is, de ezúttal sajnos kimaradtak. Nincs velük semmi gond, ha van otthon, akkor rakd bele az egyiket vagy mindkettőt, de ezek nélkül sem omlik össze a világ. Például én csak sárgarépát és szárzellert találtam, ezért most ezeket vagdostam bele.

 

 

 

Hozzávalók: felkockázott vöröshagyma, csíkokra vágott pulykahús, kis kockákra vágott zöldségek, kevéske fehérbor, só, rozmaring, mustár, összenyomkodott fokhagyma. Krumpli, vaj, só, petrezselyem.

Elkészítés: A hagymát dinszteld meg, azután dobd rá a húst a zöldségekkel együtt és süsd őket össze egy kicsit, de ne készre. Dobáld bele a fűszereket, őnts alájuk egy kis bort és fedő alatt párold össze az egész tápot, hadd legyen omlós-fűszeres a hús. Amikor késznek tekinted, keverj hozzá egy kis mustárt és rotyogtasd addig, amíg a leve szafttá válik (elfő belőle egy kicsi, a többi meg besűrűsödik).

A krumplit csak pucold meg, kockázd fel, főzd meg. Miután leszűrted, dobj rá egy darab vajat és ízlés szerint sót, petrezselymet, azután keverd össze, amíg a vaj elolvad és a petrezselyem egyenletesen eloszlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr953472247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása