Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Rántott hal répasalival, krumplicsipsszel és tormaszósszal

2016. június 29. - farappa

Ha egymás mellé teszel néhány egyszerű dolgot, az eredmény lehet jó vagy rossz. Csak az egyszerűségük marad állandó.

Az alábbi táp négy részből áll és mind a négyet nagyon egyszerű elkészíteni, de együtt kiváló összhatást nyújtanak.

 

 

Hozzávalók: (a rántott halhoz) halszeletek, liszt+tojás+szezámmagos zsemlemorzsa, (a répasalátához) sárgarépa, só+bors+bazsalikom, fél citrom leve, olívaolaj, (a burgonyaszeletekhez) szeletekre nyesett krumpli, olaj, só, (a tormaszószhoz) tormagyökér, natúr sajtkrém.

Elkészítés: Tégy a lejátszóba egy pörgős Red Hot Chilli Peppers lemezt, mondjuk a One Hot Minute elég jó volt annak idején, és szerintem még ma is az egyik legjobb.

Érdemes a krumplival kezdeni. Szeleteld le egy olyan nyesőn, ami a reszelőkön szokott lenni. Ezzel egyenletes vastagságúra szeletelheted a burgonyákat, így nem fordulhat elő, hogy a vékonyabbak túlsülnek, mikor a vastagabbak még félig nyersek. Terítsd szét a szeleteket egy tepsin és kenj szét rajtuk némi olajat, sózd meg, majd süsd ki az egészet 200 fokon kb.: 20 perc alatt. Ha nem fekszenek a szeletek túl sok (3-nál több) rétegben, akkor nem kell őket megforgatni sütés közben.

A halat panírozd be ahogy kell; lisztbe forgatod, tojásba forgatod, zsemlemorzsába forgatod. Én szeretek némi nyers szezámmagot szórni a zsemlemorzsába, ami megsül a panírban. Természetesen, süsd is ki.

Reszeld a répát egy tálba, sózd, borsozd és szórj rá valamilyen zöldfűszert a hangulatod szerint. Legutóbb bazsalikommal készítettem, de rozmaringgal vagy oregánóval is finom. Önts rá némi olívaolajat és egy fél citrom levét, jól keverd össze és hagyd állni egy kicsit, hogy összeérjen.

A tormaszószhoz egyszerűen aprítsd fel a meghámozott és feldarabolt tormagyökeret. A reszelést nem javaslom, mert olyan erős, hogy már az első néhány mozdulat után égetni kezdi a légcsöved, az orrod és a szemed egyszerre. Én botmixerre szerelhető aprítógépet szoktam használni, de ezt is csak kint merem kinyitni, mert a torma borzalmasan tud csípni. Egy részét keverd össze natúr sajtkrémmel, a maradékot meg dobd be a hűtőbe, majd jó lesz valamire. Ha úgy érzed, fokozhatod az ízét legfeljebb egy csipetnyi sóval, de én még ezt sem tettem bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr113435573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása