Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Fehérboros hagymaleves

2016. június 27. - farappa

 

Mint azt korábban említettem, három dolog mindenhez megy: a hagyma, a bor és a sajt. Nos, ebben a tápban mindhárom benne van, és nem meglepő, hogy egymáshoz is tökéletesen illenek.

 

 

Hozzávalók: vaj vagy margarin, vöröshagyma, lilahagyma, póréhagyma, fokhagyma, fehérbor, 1 közepes krumpli, só, bors, köménymag, rozmaring, víz.

Elkészítés: Tégy a lejátszóba egy Pearl Jam lemezt. A taták majd feldobják a hangulatot, amíg elkészül a táp. Szeleteld fel a hagymákat, a fokhagymát elég csak kicsire darabolni, nem kell apróra aprítani vagy összezúzni. A burgonyát vágd kis kockákra.

Nagyjából dinszteld meg a sok hagymát vajon vagy margarinon (a vaj finomabb), azután önts alá egy kis fehérbort, párold össze a cuccot fedő alatt. Már ekkor beleteheted a krumplit és a fűszereket, ez utóbbiakat ízlés szerinti arányban. Párolás után öntsd fel annyi vízzel, hogy leves legyen belőle, és főzd addig, amíg a kis burgonyakockák megpuhulnak.

A sajtos pirítós tökéletesen kiegészíti. Úgy is szokták tálalni, hogy még forrón belereszelik a sajtot, és sima pirítóst, krutont vagy bruszkettát adnak mellé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr93435572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása