Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

A rizzsel töltött padlizsán a Nirvánába visz

2016. június 17. - farappa

Ha az eddigieket mind megfőztétek, azt hihetitek, hogy folyton kétszázzal hajtok az ízek sugárútján. Nos, ez többnyire igaz is, de néha keményen befékezek és csúf kitérőket teszek. 

Az alábbi receptet okulásként írom le és teszem közzé: soha, ismétlem, SOHA ne keverjetek össze olyan hozzávalókat, amelyekből nehéz kicsalni az ízeket, mert a végeredmény szinte ízetlen lesz. Hiába fűszerezel bőkezűen, semmire sem mész vele.

Volt itthon két padlizsán, és az egyiket megtöltöttem pirított-főtt rizzsel. A másikból fokhagymás-olívás krém lesz, megígérem.

 

 

 

Hozzávalók: Egy nagy padlizsán, néhány gerezd fokhagyma, egy bögre rizs, fűszerek, reszelhető sajt.

Elkészítés: Cseszd el a hangulatod valami depressziós cuccal, mint például a Nirvana bármelyik albuma. Minél rosszabb kedved lesz, annál kevésbé zavar majd, hogy ízetlen lett a kaja.

Vágd félbe a padlizsánt és vájd ki a közepét. Darabold fel a kivájt részt, és darabolj fel apróra néhány gerezd fokhagymát is. Kevergetve enyhén piríts meg egy bögre rizst olajon, azután öntsd fel két bögre vízzel és főzd meg. Érdemes puhára főzni, hogy kicsit ragadósabb legyen, így jól megáll majd a padlizsánban.

Amikor megfőtt a rizs, keverd bele a felaprított padlizsánbelsőt, a fokhagymát és némi reszelt sajtot, illetve fűszerezd kedved szerint. A padlizsánfelekbe kenj egy kis olajat (szivacsos húsú növényként teljesen be fogja szívni), azután halmozz beléjük rizst, majd szórd meg reszelt sajttal és süsd ki őket 185 fokon, nagyjából 25-30 perc alatt. A savanyúság valamennyit javít rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr323417454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása