Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Egyszerű bolognai, nem egyszerű embereknek

2016. június 10. - farappa

Tegnap este átjöttek a haverok és hoztak három pizzát, én meg bevillantottam a paradicsomszószt. A siker ugyanúgy nem maradt el, mint az elnehezült test és a szétbombázott ízlelőbimbók.

Úgy tűnik, ha magadnak készíted az ételt és jól megválogatod az alapanyagokat, akkor kitisztulnak az érzékeid és sokkal jobban érzed az ízeket, mellékízeket. Azután jön egy szemétkajával teletömött este, és másnap muszáj valami szimplával helyrerakni az egyensúlyt.

Maradt egy csomó a paradicsomszószból, úgyhogy összedobtam egy tök egyszerű bolognai spagettit. Elnehezülten és még mindig pizzaízűt büfögve csupán a Tankcsapda örökbecsű igazságai hozhattak örömet az életembe, szóval feldobtam egy lemezt és hajrá bolognai!


Hozzávalók: tészta, olaj, vöröshagyma, darált hús, só, oregánó, (esetleg bors és bazsalikom), görögszéna-levél, reszelhető sajt

Elkészítés: Mindig teszek egy kis olajat és sót a vízbe, amelyben a tésztát kifőzöm. Lehet, hogy csak babona az egész és semmi köze a végeredményhez, de így szoktam és kész. A szószhoz felkockázok egy fej hagymát, olajon pirítani kezdem, hozzáteszem a darált húst és összesütöm őket. Ekkor jönnek a fűszerek (bors és bazsalikom már volt a paradicsomszószban, ezért nem tettem hozzá): só, oregánó, görögszéna-levél (az egyik kedvenc húsfűszerem). Ha jól megsült a hús, akkor ráöntöm a paradicsomszószt és kicsit összerottyantom az egészet, majd leveszem a tűzről.

Tányérba tészta, rá a húsos-paradicsomos szósz, azután még forrón ráreszelem a sajtot, hogy kicsit ráolvadjon. Nagy adagban telítős, kis adagban simán csak jóllakós, nem túl nehéz étel.


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr243395550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása