Tudjátok, melyik az az összeg, amelyből ha elveszed önmagát, akkor nulla helyett negatív számot kapsz, és ha ezután hozzáadsz ugyanannyit, mint amekkora mínuszt kaptál, akkor az eredmény 1 lesz? Az ótépé bankszámládon lévő összeg!
Meg akartam szüntetni. Másfél órás sorban állás után kijövök a bankból és fél óra múlva kapom az sms-t, hogy mínuszban van a számlám. Úgy vették le róla az összeget, hogy nem számolták bele a kezelési díjat és utólag a rendszer automatikusan levonta azt. Mehettem vissza.
Újabb egy óra sorban állás után befizettem 50 forintot (ennyi volt a mínusz, és igen, ezért kellett visszamennem, merthogy mínuszos számlát nem szüntetnek meg), de alig léptem ki, megint jött az sms, hogy jóváírták a befizetést és a jelenlegi egyenlegem 1 Ft. Visszamentem, félretoltam egy-két várakozót az ablak elől és a pultot csapkodva követeltem, hogy szüntessék már meg a kib*ott számlámat és kenjék a hajukra az egyforintot is, mert lesz*rom.
Ezek azok a napok, amikor a délelőtt baromsággal telt el, és gyorsan össze kellene dobni valamit, amitől jóllaktok a pasiddal. Például egy lebbencslevest.
Hozzávalók: lebbencstészta, kockára vágott hagyma, kockára vágott szalonna (én húsosan szeretem, császárszalonnát javaslok), csíkokra vágott répa + fehérrépa, 1 felnégyelt krumpli, só + bors, sok pirospaprika, őrölt köménymag, zöldfűszer
Elkészítés: Tégy be a lejátszóba egy Alvin és a Mókusok lemezt. Fogj egy a kelleténél kisebb edényt (nekem ez már ösztönösen megy), azután cseréld nagyobbra. Kezdd el pirítani a hagymát olajon, de még mielőtt üvegessé válna, dobd hozzá a szalonnát, hogy az is jól megpiruljon. Amikor még épp csak kezd terjengeni a jó sült illat, rakd bele a lebbencstésztát, ízlés szerint szórd meg egy kis sóval és borssal, borítsd le pirospaprikával és kevergetve pirítsd össze az egészet. Csak arra vigyázz, hogy a tészta ne égjen meg!
Amikor eleged lett a pirításból, dobáld bele a zöldségeket, öntsd fel vízzel és hagyd főni, amíg a répa megpuhul. A végén ízesítsd őrölt köménnyel és egy kedvedre való zöldfűszerrel. Az egész kaja hátránya csak annyi, hogy a tészta idővel felszívja a vizet, úgyhogy frissen a legjobb.