Van az a fajta kis, zöld körte, amivel akárhogy próbálkozol, nem fog ízleni. Amikor tavaly ősszel Zsolt anyja ideállított egy doboz ilyennel, majdnem kidobtam vele együtt.
Nem volt mit tenni, akkor készíteni kellett belőle valamit. Körteleves formájában még ehetőnek bizonyult.
Gyorsan elkészül, nem érdemes hosszas eposzokat hallgatni mellé, inkább olyan rövidebbekkel próbálkozz, mint a The Ramones kezdeti albumain található remekművek.
Hozzávalók: körte, víz, két kiskanál cukor, csipet só, szegfűszeg, tejszín.
Elkészítés: Magozd ki és kockázd fel a körtét, azután főzd meg. Forrás után néhány perc múlva kész is, mert ha túl sokáig főzöd, akkor szétmegy és pépes lesz. Viszont ez a néhány perc épp elegendő ahhoz, hogy beledobj két kiskanál cukrot, egy apró csipet sót és némi szegfűszeget. Ha kihűlt, önts bele némi tejszínt, ami majd elsimítja az ízét.
Ha forrón öntöd bele, könnyen meglehet, hogy a tejszín eltrutymósodik. Van ilyen szó? Mindegy, most már biztosan van.