Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Figyelem! A legnagyobb fagylalthamisítás folyik az országban

2016. augusztus 04. - farappa

A hétfői téma rendesen felborzolta a kedélyeket, így következzen Péter vendégposztja:

 

Szomjazol egy jó fagyira, a szemed meg vásárol - ezt használják ki a legnagyobb csalók. Ne dőlj be, mert nagyon át vagy dobva a palánkon… Jó ha tudod. Nem pénzről szól, hanem rólad. 

Sétálsz a városban és elámulsz a púpozott, habos fagyik láttán. Nosza, két gombócot ! Nagyon mosolyogsz a brutálisnak látszó adagok láttán és elégedetten nyugtázod, jól jártál. Ne aggódj, nem így történt, most etted meg a legnagyobb kamut.

 A gelato, magyarul a fagylalt, ha nem is sokban, de néhány apró részletben különbözik egymástól. Egy kicsit más ország, egy kicsit más ízlés, de abban mindkét nemzet szakemberei egyetértenek, hogy a tejes fagylaltokat TEJBŐL, TEJSZÍNBŐL, a gyümölcsfagylaltokat pedig GYÜMÖLCSBŐL kell készíteni. Akkor mi is a baj ezekkel  a púpos, habos valamikkel ? Ezek nem láttak tejet, csak esetleg silány tejport. Tejszín helyett a hidrogénezett növényi zsírt, gyümölcs helyett meg aromát és színezéket és annyi citromsavat, hogy a kloákád találkozik a manduláddal, no meg habosító anyagokat és stabilizátorokat jó bőségesen túladagolva. 

gelato0020.png
Nagyon ügyelnek arra, hogy a látvány etessen meg, de hátulról nézve egyáltalán semmi nincs azokból az öntetekből, amikkel meg vannak csurgatva, csoki, vagy egyéb rétegekről meg ne is beszéljünk. Minden szín borzasztó, minden íz tapad a szájpadlásodhoz és órákig böfögöd fel az aromákat. 
Az egyik pultos lány elárulta, hogy este leszedik a megmaradt fagyik tetejét és a maradékot felolvasztják. Másnap meg ezt fagyasztják le újra ! Érted ? Ez is szigorúan tilos !
Az olasznak hirdetett, de valójában albán kamufagyisok kezdik ellepni az országot.  Magasról tesznek a káros zsírokra, a túladagolt emulgeátorokra, a kamu ízekre, és tulajdonképpen az egészségedre. Nagyot kaptál, fogd be a szádat, jól jártál. Az orvos meg majd szól, hogy allergiás a gyerek, refluxod van, és lehet, megágyaztál a gyomorráknak is. 
A világban mindenhol igyekeznek visszaszorítani a kamu élelmiszereket és a káros anyagokat. Ez nálunk sincs másként, és tudom, mostantól gyanakvóbban nézed majd a fagyispultokat, de nem leszel áldozat…

Azt tanácsolom, válassz olyan fagylaltozót, ahol beszélhetsz a fagyissal (és nem csak azért, mert beszél magyarul ) ahol igazi tejszínt és tojást használnak és igazi gyümölcsből keverik a fagyikat. Hidd el, megéri !   

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr508931944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.04. 06:50:58

Mer a magyar fagyis majd pont beismeri, hogy műanyagot kapsz fagylalt helyett... jellegzetes magyar cukrász... aha... :D
Mint a taxisok. Nem csap be, csak azonos, mindössze 4km-es úton (megállás nélkül), 400Ft eltérés van a két eltérő cég között és az olcsóbb még így is ugyanennyivel többet számolt, mint egy harmadik cég kalkulátora... kb. ez lehet a fagyisokkal is. Mondjuk mióta 150Ft/gombóc lett egykori kedvencem fagylaltja, ami korábban 5 dekás volt, az emeléssel még a tömege is csökkent kb. 3.5-4 dekára... azóta leszoktam az ilyesmiről. A szebb napokat látott cartedór is egyre silányabb, így már abból is alig veszünk.

Mézes Ödön 2016.08.05. 05:32:12

Csak magyar fagyit eszem, jobb mint a gelato.

Willkommenskultur 2016.08.05. 14:38:34

A fagyissal elég nehéz beszélgetni mert diákok árulják a fagyit többnyire órabérben. Ahol viszont a főnök árulja, az már jó jel. Persze még így is sok a szar fagyi, de vannak kiválóak is.

Burgermeister 2016.08.05. 14:41:36

egy ideje nem eszem fagylaltot mert vmilyen mellékízt érzek.....mindegyiknél....na ez lehet az ok!!!!

Celicity 2016.08.05. 15:27:54

Csak a Levendulában eszem, pont ezért...

Vili Doli 2016.08.05. 15:58:44

És a bolti dobozos fagyik?
Főleg a drágábbak, mint pl. a Carte d'or, azok megbízhatóak, nem?

Willkommenskultur 2016.08.05. 16:06:00

@Vili Doli: Mit jelent az, hogy megbízható? A Carte D'or a maga kategóriájában egy jó termék, nyilván tele tartósítószerrel (mert eltartható), de mivel nem zabálsz napi 3 kilót belőle felesleges aggódnod.

Nem kézmüves fagyi színvonal, de nem is kerül annyiba + eltartható.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2016.08.05. 16:09:57

Csak Levendula vagy Fragola. Nagyon esetleg Szamos.

Az átlagmagyar a kutyaszarból készült fagyit is enné, ha elég olcsó és soknak tűnik. Ezek az albán pénzmosodák minőségben mondjuk nem állnak messze a kutyaszartól.

2016.08.05. 16:51:10

Én - mint igazi hazafi -, csak és kizárólag magyar fagyit eszem, magyar alapanyagokból!
Ezért nem szem vaníliát, csokit, rizst, citromot, etc. etc. Mert ezek egyike sem magyar termék!
Így nem marad más, mint a kolbászos, szalonnás és a töpörtyűs fagyi, csülök feltéttel.
Ha lenne...

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.05. 17:08:54

@Vili Doli: Sztem igen. Bár a Hagen Dazs(?) 3-4-szer annyiba kerül..

David Bowman 2016.08.05. 17:55:24

Újpest, templom utca, orosz cukrászda. Ott nem ér meglepi.

BéLóg 2016.08.05. 19:41:29

Azért ez az egész cikk így kissé gagyi. Mert ugye, mint a beírók is, MINDENHOL szar a fagyi, debezzeg akol ŐK veszik, az tutinem.
Vagy igen.
Mint a lóhúst áruló nagyoonkedves hentesember meg a többi.
Igazából a cikk színvonala a "porból van a saláta a teszkóban" és társaihoz hasonlít, na meg a tiltsuk be a dihidrogénmonoxidos italokat színvonal.
Azt kéne megmondani, MIRŐL ismerheti fel az egyszeri hülye (pl. én) hogy amit adnak, az gagyi. Az ár nem nyerő, hiszen a legnagyobb gazember nyilván kézművesfagyiárban fogja eladni az aromás tejport. Szóval akkor hogyan?
Lakmuszpapír, kisebb vegyilabor, vagy mi segíthet?

Larry Silverstein 2016.08.05. 20:10:39

@BéLóg: Lóhússal mi a baj? A lóhús nem olcsó dolog ám.

Megoldó 2016.08.05. 21:14:04

Engem az is érdekelne, hogy hogyan alakult ki ez az albán fagyi"maffia" ?
Miért pont az albánok, és miért pont a fagyiban látják a boldogulást?

2016.08.05. 21:15:00

@BéLóg:

Esetleg kiindulhatsz a különböző fantázia neveken eladott szarokból, úgymint:
Hupikék törpikék, Jégkorszak meg egyebek.
Aztán ott vannak a hihetetlenül undorítóan kinéző színes kavalkádok.

No meg a tapasztalat.
Ha bemész egy fagyizóba, és szart kaptál, többé NE MENJ oda!
És előbb utóbb rátalálsz egy egy jó fagyizóra.

Ennyi.

2016.08.05. 21:35:44

Egy fagylaltozó járókelő 2014 júniusában a melóhelyem előtt az utcán a járólapokra csöpögtette a fagylaltját. Nos, idén tavasszal még fellelhető volt a kb 8 méteren a 10-15 csepp, pedig nem kis forgalmú a járda. Hiába mosta eső és szárította a szél, nem tisztította se hó, se jég. Az sem látott gyümölcsöt soha.

László 88 2016.08.05. 21:35:49

@BéLóg: Na, ott a pont nálad, ehhez nem is kell sokat hozzáfűzni.
Az a laikusok dumája, hogy az élelmiszer adalék csak is rossz lehet. Le kéne írni konkrétan, hogy milyen anyag miért jó, vagy rossz! Ott van például az E300 aszkorbinsav, amit antioxidánsként adnak élelmiszerekhez. Másik neve C-vitamin, egy létfontosságú tápanyag.
Szerintem a fagyival az a gond, hogy túl sok cukrot tartalmaz, magas glikémiás indexű és elhízást okoz.

Larry Silverstein 2016.08.05. 21:36:35

@Megoldó: Kibaszott migránsok, elbasszák a fagyit is.

2016.08.05. 21:43:27

nyajjatok szart abban nem csalódtok>tuti echte szar , bió,természetes,no nájlon no génkezelt

Treff Bubi 2016.08.05. 21:50:24

@Willkommenskultur: Mondjuk azt nem értem, miért kell(ene) a bolti jégkrémbe tartósítószer, amikor a fagyasztóban kell tárolni - ahol egy sima nyers csirkemell két hónap után is vígan elvan, és felolvasztás után fogyasztható.

orbitalpiktor 2016.08.05. 22:21:54

Ha előtted legyártott tejszínből gyümölcsből stb. készült fagylaltot szeretnétek megkóstolni, augusztus 19-21 városliget Vajdahunyad vára!

KÉZMŰVES FAGYLALT!

orbitalpiktor 2016.08.05. 22:21:58

Ha előtted legyártott tejszínből gyümölcsből stb. készült fagylaltot szeretnétek megkóstolni, augusztus 19-21 városliget Vajdahunyad vára!

KÉZMŰVES FAGYLALT!

GMS 2016.08.06. 00:15:21

@BéLóg: allati egyszeru. A jo fagyi draga, mert a tejszin, gyumolcs dragabb, mint a por. Fillerekbol csak szart lehet adni. Plusz a jo fagyit nem kell minden szarral optikailag tubozni (ld. borzalmas csokiontet, egyeb szines nyakok, fagyasztott gyumolcs es kb minden, amit egyebkent meg nem ennek), szimplan azert mert jo es igy is eladja magat. Az igazan jo cukraszdak cukormentes valtozatokat is tartanak. Azt nem irom, hogy pl, a gyumolcsfagyiban legyen gyumolcsdarab, mert ez a techologiatol fugg, de pl. az eperfagyiban a magok jelzik, hogy latott epret a cucc, ribizliben ugyanez. Hupiek fagyi pedig nincs, max a termeszetes kekek, pl. bodza, afonya. A masik az izlelobimboid, de ha tul sok cukrot eszel, akkor ezekre nem hagyatkozhatsz, mert semmi nem lesz jo, ami nem eleg edes.
Kb ennyi. Az, hogy ki adja el a fagyit, nem mervado. A fonok is adhatja, de ha szar, akkor szar, a szemelye ezen vajmi keveset valtoztat. Van azert eleg jo cukraszda, lehet valogatni. Es az olaszoknal sem mindenhol jo a fagyi. Ott is arulnak szart. Tudni kell, hova menj. En kifejezetten orulok, hogy vegre vannak olyan fagyizok, ahol nem gejl edes fagyit arulnak, a cukormentes meg kulon bonusz. Barcsak a peksegeknel is lenne hasonlo valtozas es eltolodnank kisse az olasz-francia nem annyira agyon cukrozott peksutemenyek fele.
Ja, egy ismerosom dolgozott egyszer egy gardonyi fagyizoban. Utana honapokig ra sem birt nezni a fagyira. Azt mondta, az vmi hihetetlen ocsmany, hogy milyen szarokbol kell osszeallitania a fagyit es hogy azt emberek megeszik?!? Kirazta a hideg tole.

Szekely Istvan 2016.08.06. 07:32:25

10-15ezer közt már lehet kapni elég jó fagylaltgépeket, én már évek óta csak itthon készítettet eszem.A legegyszerűbb és finomabb pld egy nagy dobozos gyümölcs joghurt (amiben jócskán van gyümölcs) és 2 dl 30%-os habtejszín beleöntve!!Kb 1 óra alatt kész olyan 6-8 gombócra való, de ha csak teleszórja az ember pld eperrel, tejszínnel és pár kanál cukorral akkor is fenséges, és kb negyed árban van mint a fagyisnál!!

Petya1977 2016.08.06. 21:50:52

Fagyiporokban is van minőségi..nagyon finom és tele van gyümölccsel.
Az albánok nem tudom miből csinálják, de olyan nagyon olcsón nem lehet kihozni.

Szekely István, elég gagyi lehet ha 1 óra alatt készít el 6-8 gombócra valót...nagy dobozos gyümölcs joghurt 600 Ft, 30%-os habtejszín kb. 250 Ft, + gyömülcs hozzá pl eper kb 100 ft.....950 ft...cukor stb...nincs is benne, amivel rögtön 1000 Ft fölé megy fagyisnál ez a írt 6-8 gombóc(minőségi 200 Ft.-os esetén) 1200-1600 Ft...semmiképp sem kerül a negyedébe, inkább a 3/4.-ébe ha utánaszámolok....+ ha a fagyisnál egyéb költségeket is számolunk...munkabér, üzlethelyiség járulékos költségei, alkalmazottak, ha utcán árul benzinköltség, tárolás fagyasztás költsége...stb, nem is olyan sok..

napkelet 2016.08.06. 22:55:10

Székely István, nagy dobozos gyümölcs joghurt (amiben jócskán van gyümölcs) - ugyanabból az anyagból készül, mint a fagyi, amit helyettesíteni kívánsz.

Lővenbrau 2016.08.06. 22:57:45

@Larry Silverstein: Dehogy drága, most esett be nálam egy az ablakon. Mennyiért vennéd meg.. :-)

Lővenbrau 2016.08.06. 23:01:00

@Szekely Istvan: Barátom 10-15 között csak olyat tudsz venni amit beteszel a mélyhűtőbe, aztán abban próbálod jegesíteni a matériát. Ami fagyaszt, meg kever, az kb száz és az se száz százalékos.

BéLóg 2016.08.06. 23:07:26

@GMS: Istenem, komolyan!
HA tehát valaki q****va drágán árul egy fagyit ami PORBÓL van, akkor én már AZONNAL tudni fogom hogy az jó, ugye?
továbbra sem tudom, honnan kellene nekem LAIKUSNAK tudnom, ha a fagyi szar MIELŐTT megveszem.
Viszont utána, ha ízlett, őszintén, kit érdekel hogy porból van -- ESETLEG?
Szóval a véleményem fenntartom.

Lővenbrau 2016.08.06. 23:14:45

Amúgy is..: Porból lettél, porrá leszel... :)

Lővenbrau 2016.08.06. 23:16:50

@Burgermeister: Reggeli fogmosás sokat lendíthet az ízérzékelésen... :-)

Lővenbrau 2016.08.06. 23:19:14

@orbitalpiktor: A tehén is ott lesz ? Meg a felhasznált gyümölcsök BIO voltát igazoló okirat, vagy ha nem bio, akkor permetezési napló + származási igazolás ? :-)

Treff Bubi 2016.08.07. 12:04:41

Jó az otthoni fagyi, de ha az utcán megkívánsz egyet, akkor nem viheted mindig magaddal.

Burgermeister 2016.08.07. 12:40:48

@Lővenbrau: az sem segít....fasznak se kell ez a sok műanyag hideg szar...nyaljátok..:)

Wonderbug 2016.08.07. 18:08:17

Nem tudom te honnan szeded az ertesuleseidet de en meg a sajat ket szememmel lattam amikor tobb karton tejet szallitottak az egyik ilyen altalad szidott fagyizoba......

Wonderbug 2016.08.07. 18:11:44

@Szekely Istvan: Gyumolcsjoghurt? Nezd meg mi van benne es hany szazalek "valodi" gyumolcsot tartalmaz.....

Barna.Medve 2016.08.07. 21:16:40

Az imént regisztráltam, mert már a második cikket olvasom, amely az “albán fagylaltmaffiát” emlegeti.
Az albánoknál tradíciója van a fagylaltkészítésnek. Mióta az eszemet tudom (majd hatvan éve), nálunk, Vajdaságban a fagyisok albánok, esetleg törökök voltak. A magyar cukrászdák mellett, ahol szintén lehetett fagyit kapni, jól megfértek a fagylaltos bódéik. Nyáron biciklivel járták az utcákat, folyamatosan rázva a kis csengettyűt a kormányon, mi gyerekek pedig az aprópénzt szorongatva a markunkban, rohantunk eléjük. Folyamatosan uralják a hazai piacot, és most betörtek Magyarországra is. Lehet, hogy egyesek már “modernizálták” magukat, de itt még tejből, tojásból készítik a fagyit, a helyi termelőktől vásárolják a málnát és a földiepret. Valószínűleg komoly konkurenciát jelentenek, máskülönben nem igyekeznének ennyire lejáratni őket.

Wonderbug 2016.08.07. 22:55:52

@Barna.Medve: Koszonom a hozzaszolasat. En Miskolcon elek itt is vannak mar alban fagyizok. Nagyon finom a fagylaltjuk feltunoen sokan jarnak hozzajuk. Ezert a nagy tamadas. Mert a tobbi fagyis a foutcan eddig egyeduralkodo volt. Most mar nem... En a ket szememmel lattam amikor kb 12 karton tejet toltak be a boltjukba...... Tobbszor voltak naluk adoellenorok, mert sajnos itt Magyarorszagon meg mindig divat a masikkal valo kitolas a feljelentgetes....... Es ugye most itt a kulfoldieket nagyon nem szeretik.........

hirvi 2016.08.09. 00:55:29

Albán fagyimaffia? Komolyan? Öcsém. Most nekem ne magyarázza senki, hogy a magyar az szent, nem csal, nem babrál az élelmiszerrel sosem. Hogy nincsenek magyar suttyók, akik eladnak neked mindenféle francot, drága pénzen, élelmiszer álnéven. Mert majd, ha a Balatonon 300 forintért árulja a diáklány a hupikék 3 dekáját, akkor majd pont azt fogom hinni, hogy ez tuti tejszínből készül meg áfonyából. Ha már egyszer ilyen drága. Na, persze. Az ár az marhára nem tényező, mert - főleg a magyarok - szeretik okosba megcsinálni a dolgokat. lásd éttermek: ecet és a kirántott hús barátsága... ugye-ugye. Az albán sem szent, meg a magyar se. Hamisítják a fagyit? Mit NEM hamisítanak? Azt mondjuk én is szeretném tudni, hogy ránézésre miből kéne nekem megmondanom, hogy porból és vízből vagy tejszínből csinálják-e a fagylaltot? Hívjam a NéBiH-t a fagyizóba, hogy ugyan ellenőrizzenek már egy kicsit, vagy mi? Nyilván az íze sok mindent elárul: ha műanyag ízű, mintha az 50 forintos 2 literes "gyümölcsízű levet" kortyolgatnád a helyi suttyó boltból, akkor gyanús, hogy nem igazi gyümölcsből készült. Hasonló a helyzet a vaníliával, csokival stb. Azt azért érezni rajta, ha erősen kispórolták az anyagokat és csak cukorral próbálják helyettesíteni. Nálunk van albán fagyis meg magyar fagyis. Az albán fagyis 90 forintért árulja ugyanazt, amit a magyar fagyis 180-ért. Mindkettőnek ugyanolyan műanyag íze van, ha gyümölcsfagyit veszel. mindkettő tart neonkék csodát valami fantázianévvel, stb. Na, itt ki a nagyobb csaló vajon? A magyar, aki már megengedheti magának, hogy drágán adja a silányat, vagy az albán, aki még csak most nyitott? Maffia? Ugyan! Az egész élelmiszerbiznisz egy nagy átverés, mivel ha rendesen csinálod nem lehet meggazdagodni belőle egyik napról a másikra, de a sok vállalkozó egy nyár alatt akarja megkeresni az új házra valót, egyről a háromra akar jutni, hopp. Eszükbe sem jut, hogy egy befektetés kemény munkával, és hosszú idő alatt térül meg, nem két hónap alatt. Persze, etetnie kell a családot, értem én, de ha nincs elég pénze, akkor minek vág bele?
A cikkel kapcsolatban, pedig én is nehezményezem, hogy semmi veleje nincs. Írunk arról, hogy van fagylalthamisítás (ezt eddig is tudtuk, mert ez nagyon régóta virágzik Magyarországon) és semmi alátámasztás: hol tapasztalta a blogger ezt a jelenséget, miből jött rá, hogy silány a fagyi és honnan kellene egyszerű halandónak megtudni, hogy mikor miből van a krémes csoda. Beszéljek a fagyissal? Komolyan? Ez az üdvözítő megoldás? Mert olyat még nem hallott, hogy egy fagyizóban sokszor csak alkalmazottak dolgoznak, aki csak eladja a kész terméket, gőze sincs az eredetéről? Esetleg, hogy valaki kamuzik a fagyit illetően? Én azt mondom: döntő az íz: ha műanyag ízű, vagy egyforma mindegyik íz a csoki ugyanolyan semmilyen, mint a pisztácia, ha nagyon élénk a színe, ha túl édes vagy kellemetlen mellék és utóízt hagy a szádban, akkor az silány fagyi, többet ne vegyél. De ezt nyilván csak akkor tudod kideríteni, ha már megkóstoltad. (A színt leszámítva). Az igazi gyümölcsből készült fagyi színe pasztell, nem világít a sötétben és a holdról sem látszik. Igazi gyümölcsből készült fagyinak nem adnak fantázia nevet, mint epres ez meg az vagy joghurtos bigyó, mert az eper és kész. Ha nem az, rájuk hívhatod a fogyasztóvédelmet, mert megtévesztették a vásárlót. Jó támpont lehet, hogy az igazi gyümölcsfagyiban gyakran vannak apró magok, ha olyan gyümölcsről van szó: pl eper. Illetve az sem egy utolsó, ha a boltban nagybetűkkel ki írják, hogy a termékek tejet és tejszínt tartalmaznak ezért laktózérzékenyeknek nem ajánlják. (Mert ugye ELMÉLETILEG fel kellene tüntetni az allergéneket még egy cukrászda pultja mellett is) Ezek hasznosak lehetnek, de 100 százalékos garancia nincs. Az is lehet, hogy a fagyi finom, még sem minőségi. De ha neked ízlik, akkor miért ne vennéd meg? Alapszabály viszont: csak azért sose vegyél fagyit, mert olcsó. A garasosak mindig ráfizetnek a végén, vagy így, vagy úgy.

cmp 2016.08.09. 18:53:51

@Vili Doli: a nevezett termék jégkrém, főleg az alapanyagok terén van különbség a fagyi és a jégkrém között. Jégkrém esetében a 100%-os térfogatnövekedés is általános (fordítsd meg a dobozt: 1000 ml.= 500-550 gr), ez a nagy mennyiségben használt növényi zsír eredménye. Biztonságosnak biztonságos a szigorú iparági standardok miatt, a kategóriájában a jobb minőségűek közé tartozik, de nem fagyi.

prukker 2016.08.10. 13:15:23

Ez kicsit kamuszagú,hiszen az ilyen-olyan habosító, állományjavító anyagok sokkal drágábbak,mintha megcsinálná valaki a normál recept alapján a fagyit.

Simán, mindenféle adalék nélkül(kivéve citromsav) tejből, hagyományos módon készült fagyi egy gombóc önköltségi ára, 18 Ft. TIZENNYOLC forint
Ezen mit hamisítsanak már tovább? :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2017.01.01. 10:41:25

Budapesten azért lehet ismerni azt a pár fagyizót ahol érdemes fagyit enni. Máshol eszembe sem jut, még kipróbáláni sem, mert rettenetes korábbi tapasztalataim voltak.
Ugyanez igaz egy másik jelenségre, az albán pékségekre is, ahol hatalmasra felfújt, édes és elképesztő minőségű termékeket lehet kapni szerte az országban. Borzalom.

Tenka 2017.03.16. 09:01:05

@BéLóg: Nekem is kb ez jutott eszembe. "Azt tanácsolom, válassz olyan fagylaltozót, ahol beszélhetsz a fagyissal". Elképzelem a beszélgetést.
- Figyelj, te fagyis, ugye neked normális, természetes alapaanyagokból készült fagyid van?
- Persze, kedves uram, csak azt használunk!
- Biztos, fagyis?
- Erre mérget is vehet.

Vagy el tudod képzelni az ellentetjét? Hogy elmeséli, milyen szar szintetikus krémet árul?
Konkrétumokat, légyszi. Ahogy BéLóg is írta: miről ismerhető fel a JÓ fagyi? Különben pánikkeltés az egész.

highand 2017.08.19. 17:31:12

Aki engem ismer, az tudja hogy én egy visszafogott stílusú ember vagyok. De a fenti cikk írójának azt kell üzennem, hogy jobb lett volna, ha nem teszi közzé a véleményét. Én elhiszem, hogy némely fagylatban több az emulgeátor, színezőanyag, segédanyag, stb, mint ami még nem lenne káros.

De.

Hitelesebb lett volna a cikk, ha a kamufagylaltok felsorolását a Lidl, Tesco, Aldi, Auchan, stb árúházak hűtőiben található elképesztő fagylaltnak nevezett izékkel kezdte volna. Fagylatok, amelyek még plusz 15 fokban sem olvadnak el. Fagylaltok, amelyek meggyújthatóak és bizony elégnek.

Én értem, hogy az évi 3 hónapon át keményen dolgozó idénycukrászok nagyobb hajón szeretnék tölteni a telet, de a minden bizonyítást nélkülöző rágalmazó újságírás ne legyen ennek eszköze. Még akkor sem, ha minden betű igaznak bizonyulna.

Anikó Darvas 2017.08.20. 14:37:55

Tudom,hogy az utcán néha jól esik a fagylalt,de ha igazán jót szeretnél,akkor dobozos,és hátul megnézve az összetevők.Nem elől a név,vagy a szép kép! Hanem az ÖSSZETEVŐK!!!!! Ennyi.

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2017.08.21. 19:40:22

Ízetlen felpuffasztott egészségtelen hulladék, gyűlölöm őket.

Egyszer mentem egy haverral városban és kérdezte hogy fagyizunk? mikor elmentünk egy ilyen mellett. Mondom igen de nem itt.
Kiscsaj meghallotta és kiszólt de miért?

Mondom ezért.
süti beállítások módosítása