Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Juhtúróval töltött gomba kecskesajtos tepsis burgonyával

2016. július 01. - farappa


Bármennyire extrának tűnik ez a kaja, valójában a kríziskonyha egyik muszáj-kreálmánya. Még maradt a múltkori juhtúróból, találtam a hűtőben egy kis kecskesajtot, fél pohár joghurtot, két kis levélnyi póréhagyma-zöldet, meg valahogy előkerült néhány gomba is – valószínűleg Zsolt hozta, csak elkerülte a figyelmem.

Dobj be valami könnyűt a lejátszóba, esetleg VHK-t. Attól mindig elszállok és csak alkotok agyatlanul, mígnem ilyen eredménye lesz, mint ez a táp.

 

 

Hozzávalók: póréhagyma zöldje, gomba, juhtúró, bors, rozmaring, joghurt, olíva olaj, vöröshagyma, lila hagyma, burgonya, kecskesajt, esetleg kevéske tej.

Elkészítés: Tisztítsd meg a gombákat, törd vagy vágd ki a lábukat, és a gombafejeket párold meg gőzben (van egy kerek rácsom, ami pont ráillik az egyik főzőedényemre). Keverj nekik krémet juhtúróból, joghurtból, póréhagyma apróra vágott zöldjéből és a gombák apróra darabolt talpából egy kis borssal és rozmaringgal. Só nem kell a táphoz, mert a juhtúró és a kecskesajt elég sós. A gombafejeket tedd egy tepsire és cseppents beléjük olíva olajat, azután tégy mindegyikbe egy-egy kiskanálnyi krémet. Süsd ki 185 fokon, nagyjából 10-12 perc alatt.

A tepsis krumplihoz előbb kockázd apróra a vöröshagymát és terítsd be vele egy tepsi alját. Csorgass rá olíva olajat, lazán, de azért ne túl sokat. Szeleteld vékonyra a burgonyát, egyenletesen terítsd szét a hagymán. Keverd be a juhtúrós krémet kecskesajttal. Valószínűleg túl sűrű lesz (attól függ, mennyi joghurtot használtál), ezért hígítsd fel vagy joghurttal, vagy egy kevéske tejjel, laktózérzékenyeknek a rizstejet javaslom (szerintem jobb az íze, mint a szójatejé). Ezzel öntsd le a krumplit, próbáld meg szétoszlatni a szeleteken a trutymót. Vágd vékony szeletekre a lila hagymát, és karikákra szedve borítsd be vele az öntetes burgonyaszeleteket. Ennek kell úgy fél óra ahhoz, hogy átsüljön, ugyancsak 185 fokon.


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1003454652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása