Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Mexikói tekercs: a név nem ront az ízén

2016. augusztus 30. - farappa

Gondolkodtam, hogy nevezzem el, de a fűszerezése fajita, a tésztája mexikói pita, és úgy néz ki, mint valami gyros. Szóval egyszerűen csak mexikói tekercs lett, de a név egyáltalán nem ront az ízén.

Ugyanúgy, ahogy a Hatóságilag Tilos neve is hülyén hangzik, de „Fel a fejjel!”

 

Hozzávalók: mexikói pita, felkockázott lilahagyma, darált csirkehús, kukorica, kevés paradicsomszósz, só, őrölt kömény, aprított fokhagyma, reszelt citromhéj, oregánó, fahéj, szerecsendió, koriander, cayenne bors (vagy csili).

Elkészítés: Ilyen pitatésztát nem tudnék készíteni (max vastagabbat és alaktalanabbat), úgyhogy ez kivételesen bolti. A zacskón írtak szerint mindkét oldalát 5-6 másodpercig kell sütni és kész. A belevalóhoz pirítsd meg a hagymát, süsd hozzá a csirkehúst és a kukoricát, szórd meg a sokféle fűszerrel és önts rá egy kevéske paradicsomszószt, hogy szaftja ne legyen, de kapjon némi krémességet.

Tégy egy nagy fakanálnyit a tésztára, előbb hajtsd rá az „alját”, azután a két „oldalát”. Így a képen látható táskát kapod, amit még tovább tölthetsz. Eleinte szét akar esni, de ha megtartod valahogy, amíg a hajtások lehűlnek egy kicsit (én rátettem egy fakanalat, ennyi is elég volt ahhoz, hogy egyben maradjon), akkor összehajtva marad a tészta.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr634214460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása