Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Gombás lasagna

2016. augusztus 29. - farappa

 Ha már a vegázásról írtam, akkor fogjunk egy klasszikusan húsos ételt és alakítsuk át! Két húsos nap után muszáj volt valami másra gyúrni.

A váltakozó utó-kánikula közepette pedig csak egy dolog biztos: a Nine Inch Nails Ghostja mindig jó.

 

Hozzávalók: lasagna tészta, olívaolaj, vöröshagyma, gomba, póréhagyma, répa, paradicsomszósz, só, kömény, oregánó, rozmaring, reszelhető sajt a tetejére.

Elkészítés: Kockázd fel a hagymaféléket, pirítsd meg őket olívaolajon. Dobd hozzá az apróra kockázott répát és a szintén feldarabolt gombát (én laskával szeretem), pirítsd-fűszerezd-főzd össze az egészet és buggyantsd össze némi paradicsomszósszal is. Egy jénai tálat vajazz ki, tégy az aljára lasagnatészta-lapokat, öntsd rá a szósz egy részét (közepes adagnál a felét, ha nagy adagot készítettél, akkor a harmadát, ha nagyon nagyot, akkor a negyedét), tégy rá újabb tésztalapokat, és így folytasd, amíg el nem fogy a szósz. A tetejére újabb tésztalapok jönnek, majd ízlés szerinti vastagságban reszelt sajt, ami 180 fokon 30-35 perc alatt sül barnára-ropogósra. Ezalatt a tésztának is meg kell főnie a szósz levében-gőzében.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr504214467
süti beállítások módosítása