Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Vega vagy nem vega?

2016. augusztus 26. - farappa

Én ugyan húsevő vagyok, de semmi bajom a vegetáriánusokkal. Csak a hülyéktől ráz ki a hideg. A divat-vegáktól és társaiktól, szerintem értelmes embernek nem kell felsorolnom őket. 

Ugyanis egy dolog az elmélet és egy másik a gyakorlat. Elméletileg az ember képes megélni tisztán növényi étrenden. A gyakorlatban viszont kimutatták, hogy a vegetáriánusok többsége lelassul, testi képességeik romlanak, stb. — mondhatni nem véletlen, hogy kialakult a „vegetálni” szó, avagy létezik a szlengben a „zöldség” szó hasonló jelentéssel.

Ezen a ponton biztosan betámad majd valamelyik olvasni alig tudó vega, a többieknek gyorsan hozzáteszem; ez így nem teljesen igaz. Ismerek olyan embert, aki több mint két éve nem evett húst és közben bútorszállítóként is dolgozott. Egyáltalán nem gyengült le, nem romlott le semmilyen téren. Meg ismerek (szerencsére csak látásból) olyat is, aki kórházba került emiatt.

Akkor most vega vagy nem vega? A válasz baromi egyszerű: csak akkor légy vegetáriánus, ha biztosan működik a dolog! Minden más esetben válaszd az arany középutat!

Én is 100%-ig meg vagyok győződve róla, hogy a húszabálás ártalmas — elnehezedsz tőle, könnyebben elhízol, emésztési és hangulati zavarokat okozhat. A középút azt jelenti, hogy a növényi étrend szívesen látott vendég, még a húsos kaják egy részét is elkészítheted becsapósan, csak növényi alapanyagokból, de nem veted meg a jó húsételeket sem.

Nem kell egyensúlyban lennie a kettőnek és ne egyél húst, ha nem kívánod. Méregtelenítő kúrának is jó, ha kihagyod egy ideig. Viszont mindig légy tudatában, hogy bizonyos tápanyagok csak az állati eredetű cuccokban találhatóak meg, és nem biztos, hogy beleesel abba a kis százalékba, amely teljesen nélkülözheti ezeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr84212587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása