Ingyenélés nagylábon

GasztroPunk

GasztroPunk

Kevésből sokat reggelire - 01.

2016. augusztus 24. - farappa

 

A kríziskonyha egyik különleges csodája a reggeli. Simán megetethetsz három-négy embert is azzal a mennyiséggel, ami egyébiránt talán kettőnek lenne elég. Természetesen, ehhez kell az is, hogy a jóllakatni kívánt személyek ne zabáljanak, mint kiéheztetett marha a kaszálón. 

És ha már reggel van, akkor toljunk be a lejátszóba valami kemény, pörgős, energiával telt zenét! Például egy Bad Religion albumot.

 

Hozzávalók: 2 normális méretű kiflikarikák, juhtúró, vaj vagy margarin, 2-3 -féle retek, dresszing (low budget).

Elkészítés: Pirítsd meg a kiflit serpenyőben, vajon vagy margarinon. Rendesen beszívja, ezért nem kizárt, hogy égettnek tűnik majd a végeredmény, de egy kis gyakorlással elérheted, hogy ez csak látszat legyen. Valójában a kicsit megpirult széle egyáltalán nem rontja le az ízét (ez is olyan, mint sok más cucc; előbb csak finomabb lesz, azután égett-keserű).

A krém juhtúró és vaj vagy margarin keveréke. Egyikből sem kell sok ahhoz, hogy jó legyen. A harmadik hozzávaló a reteksaláta, amihez reszelj le a kellő mennyiséggel két-háromféle retekből (pl.: sörretek, fekete retek, jégcsapretek). A low budget dresszing alatt azt értem, hogy a retek maga biztosítja a lé egy részét, ehhez már csak némi olívaolajat önts és szórd meg két-három hétköznapi fűszerrel.

Bár első látásra talán nem tűnik túl nagy számnak, de két kiflivel sikerült csillapítanom négy ember reggeli éhségét, és az ízek összhatására senki sem panaszkodott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropunk.blog.hu/api/trackback/id/tr414142730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása